Hogeschool van Amsterdam

Leraar Engels

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Engels. Bachelor, deeltijd

Wil je je liefde voor de Engelse taal en cultuur overbrengen? Leerlingen de mogelijkheid bieden om via een wereldtaal te communiceren met mensen uit verschillende culturen? Dan is de opleiding Leraar Engels misschien iets voor jou. Je leert lesgeven op een heel eigen, moderne manier.

Deze opleiding biedt een flexibel studieprogramma. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen, werkervaring en de tijd die je extra kunt investeren. Tijdens de intake bekijk je met één van de opleiders hoe jouw studieprogramma eruit komt te zien. Samen stel je een studiecontract op, dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de examencommissie. De feitelijke studieduur verschilt per persoon. In het algemeen ronden studenten de opleiding tussen twee en vier jaar af.

Lees meer

Na je afstuderen wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag als leraar. Als tweedegraads leraar Engels kun je lesgeven op het vmbo, mbo of in de onderbouw van havo/vwo.

Lees meer

Om toegelaten te worden tot de opleiding Leraar Engels heb je een havo-, vwo- of mbo-4-diploma nodig.

Lees meer

Wil je in september 2020 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2019 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving uiterlijk op 31 augustus 2020. Na aanmelding in Studielink meld je je aan voor een intake.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding