Hogeschool van Amsterdam

Leraar Engels

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Engels. Bachelor, deeltijd

Wil je je liefde voor de Engelse taal en cultuur overbrengen? Leerlingen de mogelijkheid bieden om via een wereldtaal te communiceren met mensen uit verschillende culturen? Word dan leraar Engels! Als leraar Engels heb je een veelzijdige baan waarin je lesgeeft, toetsen ontwikkelt, maar ook leerlingen begeleidt, studiereizen organiseert en gesprekken voert met ouders.

Wat houdt de opleiding in?

Deze opleiding biedt een flexibel studieprogramma. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en de tijd die je extra kunt investeren.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Engels deeltijd

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

Na je afstuderen wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag als leraar. Als tweedegraads leraar Engels kun je lesgeven op het vmbo, mbo of in de onderbouw van havo/vwo.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Engels deeltijd

Wat zijn de toelatingseisen?

Om toegelaten te worden tot de opleiding Leraar Engels heb je een havo-, vwo- of mbo-4-diploma nodig.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Engels deeltijd

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Wil je in september 2022 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2021 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving uiterlijk op 31 augustus 2022. Na aanmelding in Studielink kun je je aanmelden voor een intake.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Engels deeltijd
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding