Hogeschool van Amsterdam

Leraar Duits

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Duits. Bachelor, deeltijd

Echte kenners weten het al: Duits, dat is de meest rijke taal die er is. En dan hebben we het nog niet eens over de cultuur. Wil jij leerlingen graag enthousiasmeren voor de Duitse taal en literatuur? Dan is de opleiding tot tweedegraads leraar Duits iets voor jou.

Deze vierjarige opleiding biedt je alles wat je nodig hebt op het gebied van vakkennis, vakdidactiek en de voorbereiding op het beroep van leraar. Je kunt deze deeltijdopleiding versneld volgen afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen, werkervaring en de tijd die je extra kunt investeren. De feitelijke studieduur verschilt hierdoor per persoon, maar duurt in principe 4 jaar.

Lees meer

Landelijk gezien is er op dit moment een lerarentekort voor het vak Duits in het voortgezet onderwijs. Je vooruitzichten op een baan als leraar Duits zijn daarmee op dit moment goed. Als tweedegraads leraar Duits kun je lesgeven in het vmbo, mbo en volwasseneducatie of in de onderbouw havo/vwo.

Lees meer

Je bent toelaatbaar met een havo of vwo diploma. Voor de havo geldt voor alle profielen als extra eis dat je eindexamen hebt gedaan in het vak Duitse taal en cultuur. Je bent ook toelaatbaar met een mbo niveau 4 diploma. Neem in dit geval altijd contact op met de opleiding, om advies te krijgen over je niveau Duits.

Lees meer

Wil je in september 2020 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2019 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving uiterlijk op 15 augustus 2020. Na aanmelding in Studielink meld je je aan voor een intake.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding