Leraar Biologie

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Biologie. Bachelor, voltijd

Ben je geïnteresseerd in de mens, het planten- en dierenrijk? Wil je leerlingen de werking van alles wat leeft uitleggen? Word dan leraar biologie! Als leraar biologie prikkel je je leerlingen anders te kijken en na te denken over de natuur als werkterrein. Je inspireert ze tot het doen van verrassende ontdekkingen, in practica op school, maar ook in het veld en thuis.

Wat houdt de opleiding in?

De votijdopleiding Leraar Biologie Tweedegraads duurt vier jaar. Vanaf het eerste jaar ga je meteen aan de slag op een stageschool. Die focus op de praktijk kom je vervolgens elk studiejaar weer tegen.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Biologie

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

In het onderwijs is er op dit moment vraag naar goed opgeleide en gemotiveerde leraren. Als tweedegraads leraar biologie kun je lesgeven in het vmbo of in de onderbouw havo/vwo.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Biologie

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een diploma havo, vwo of mbo-4. Extra eisen staan in het toelatingsschema.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Biologie

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Biologie
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding