Leraar Biologie

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Biologie. Bachelor, deeltijd

Ben jij gebiologeerd door alles wat leeft? Leef jij op van planten, dieren, het menselijk lichaam en de natuur om je heen? Dan is de opleiding Leraar Biologie wellicht iets voor jou. Je inspireert leerlingen anders te kijken en na te denken over de natuur als werkterrein.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Bachelor Leraar Biologie deeltijd

Wat houdt de opleiding in?

De opleiding biedt je alles wat je nodig hebt op het gebied van vakkennis, vakdidactiek en de voorbereiding op het beroep van leraar. Je kunt deze deeltijdopleiding versneld volgen. De feitelijke studieduur verschilt per persoon, in het algemeen ronden studenten de opleiding tussen de 2,5 en 4 jaar af.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Biologie deeltijd

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

Als tweedegraads leraar biologie kun je lesgeven in het vmbo, het mbo en in de onderbouw van de havo of het vwo. Ook biedt het onderwijs je mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het volgen van nascholingsprogramma's of een masteropleiding.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Biologie deeltijd

Wat zijn de toelatingseisen?

Je bent toelaatbaar met een havo, vwo of mbo- niveau 4 diploma. Voor de profielen Economie en Maatschappij en Cultuur en Maatschappij gelden extra eisen, deze staan in het toelatingsschema. Klik op lees meer voor het schema en meer informatie als je niet aan de toelatingseisen voldoet.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Biologie deeltijd

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Wil je in september 2022 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2021 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving uiterlijk op 31 augustus 2022. Na aanmelding in Studielink word je door de opleiding uitgenodigd voor een intake.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Biologie deeltijd
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding