Hogeschool van Amsterdam

Leraar Biologie

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Biologie. Bachelor, deeltijd

Ben jij gebiologeerd door alles wat leeft? Leef jij op van planten, dieren, het menselijk lichaam en de natuur om je heen? Dan is de opleiding Leraar Biologie wellicht iets voor jou. Je inspireert leerlingen anders te kijken en na te denken over de natuur als werkterrein.

De opleiding biedt je alles wat je nodig hebt op het gebied van vakkennis, vakdidactiek en de voorbereiding op het beroep van leraar. Je kunt deze deeltijdopleiding versneld volgen. De feitelijke studieduur verschilt per persoon, in het algemeen ronden studenten de opleiding tussen de 2,5 en 4 jaar af.

Lees meer

Als tweedegraads leraar biologie kun je lesgeven in het vmbo, het mbo en in de onderbouw van de havo of het vwo. Ook biedt het onderwijs je mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het volgen van nascholingsprogramma's of een masteropleiding.

Lees meer

Je bent toelaatbaar met een havo, vwo of mbo- niveau 4 diploma. Voor de profielen Economie en Maatschappij en Cultuur en Maatschappij gelden extra eisen, deze staan in het toelatingsschema. Klik op lees meer voor het schema en meer informatie als je niet aan de toelatingseisen voldoet.

Lees meer

Wil je in september 2020 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2019 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving uiterlijk op 31 augustus 2020. Na aanmelding in Studielink word je door de opleiding uitgenodigd voor een intake.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding

Leraar worden iets voor jou?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien