Hogeschool van Amsterdam

Internationaal

Een studieperiode in het buitenland levert je meer op dan studiepunten alleen. Je doet nieuwe ervaringen op en het verrijkt je persoonlijkheid. Je wordt zelfstandiger en flexibeler. Daarnaast maak je kennis met een andere taal en cultuur en leer je nieuwe mensen kennen.

De HvA onderhoudt goede internationale contacten die interessante plekken voor studie of stage opleveren. Als je de ambitie hebt in het buitenland stage te lopen of je afstudeeropdracht te doen, is het belangrijk dat je op tijd begint met de voorbereiding. Bespreek je ambitie al tijdens je eerste jaar met je studieloopbaanbegeleider of met iemand van het International Office. Daar kun je terecht met al je vragen over de studiemogelijkheden in het buitenland.

Excursies

  • In jaar twee ga je naar België; waar je onder andere kennis maakt met buitenlandse studenten die uiteindelijk hetzelfde beroep gaan uitoefenen. Daarnaast hebben we in het kader van het vak Recht ook een spreekuur voor Beginnende Ondernemers. Ook brengen we een bezoek aan de Europese Commissie in Brussel.
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 15 juni 2020
Wietske Buikstra - Algemene Economie en Bedrijfseconomie

Ik was bang weer de verkeerde studiekeuze te maken, maar nu weet ik dat mijn toekomst in het onderwijs ligt

Lees verder
Julian Ravenswaaij - Leraar Economie

Ik haal mijn motivatie uit les geven

Lees verder