Leraar Algemene Economie

Master, deeltijd

Welkom op de informatiepagina over de masteropleiding Leraar Algemene Economie. De eerste stap naar een enerverende nieuwe wending in jouw loopbaan. Heb je de ambitie je eerstegraadsbevoegdheid te gaan halen, waarmee je je vakkennis verdiept en je vakdidactische kwaliteiten vergroot? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres. Deze masteropleiding is vooral gericht op tweedegraadsleraren Economie, maar staat ook open voor eerstegraads docenten bedrijfseconomie die zich graag willen bijscholen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Master Leraar Algemene Economie deeltijd: Iets voor jou?

Wat houdt de opleiding in?

Het studieprogramma omvat drie onderdelen. Je wordt expert in je schoolvak, gevorderd vakdidacticus en onderzoekend professional in je eigen schoolorganisatie. Na het afronden van deze master is je kennis up-to-date en klaar voor gebruik in de bovenbouw. Je kunt je vak plaatsen in een breder perspectief en er met een wetenschappelijke bril naar kijken. Ook kun je deze inzichten vertalen naar concrete lessituaties gericht op bovenbouwleerlingen en kun je met een onderzoekende houding je eigen lespraktijk kritisch analyseren en verbetertrajecten voorstellen.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Algemene Economie Master deeltijd

Wat levert deze master je op?

Met jouw diploma op zak kun je het vak Algemene Economie gaan geven in de bovenbouw van havo en vwo. En hoewel de opleiding er niet specifiek op is ingericht, kun je ook kiezen voor een docentschap in het hbo. De eerstegraadsbevoegdheid Algemene Economie biedt je bovendien vakinhoudelijke bagage om het vak Bedrijfseconomie te geven.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Algemene Economie Master deeltijd

Wat zijn de toelatingseisen?

Je kunt starten met deze master als je een bachelor of Education Economie of een wo-bachelor Economie met Educatieve Minor op zak hebt. Docenten met een bachelor of Education Bedrijfseconomie worden ook toegelaten, mits ze een recente Landelijke KennisToets Leraar Economie hebben behaald. Deze toets is eventueel los in te kopen, voorafgaand aan de inschrijving. Hiernaast zijn docenten met een getuigschrift van de hbo- of wo-masteropleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de eerste graad bedrijfseconomie ook toelaatbaar. Je dient - ongeacht je achtergrond of vooropleiding - een intakeprocedure te doorlopen voor een Bewijs van Toelating van de masteropleidingen.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Algemene Economie Master deeltijd

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Enthousiast? Aarzel dan niet. Stuur uiterlijk 19 augustus 2022 een e-mail met je cv naar mastereducation@hva.nl om je aan te melden voor een toelatingsgesprek. Wanneer dit gesprek met een positief advies wordt afgerond, wordt een Bewijs van Toelating verstrekt aan het Onderwijsbureau van de masteropleidingen. Dit heb je nodig om je te kunnen inschrijven. Je schrijft je vervolgens in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 31 augustus 2022 zijn afgerond.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Algemene Economie Master deeltijd
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding