Toelatingseisen

Interesse? Je kunt starten met masteropleiding Leraar Economie als je een Bachelor of Education Algemene Economie op zak hebt. Docenten met een bachelor of Education Bedrijfseconomie zijn toelaatbaar, werkzaam in het eerstegraadsgebied en in het bezit van een behaalde recente Landelijke Kennistoets Leraar Economie (LKT). Inschrijving voor de LKT is via de HvA te organiseren. Studenten met een wo-bachelor Algemene Economie met een Educatieve Minor of een hbo- of wo-masteropleiding eerstegraadsleraar Management en Organisatie worden ook toegelaten.

Om te beoordelen of je toelaatbaar bent voor de opleiding krijg je een toelatingsgesprek met de opleidingscoördinator. Als je toegelaten wordt, ontvang je een Bewijs van Toelating van de van de opleiding Master Leraar Algemene Economie. Dit bewijs heb je nodig om te starten met de opleiding.

Bij een buitenlands diploma is NT2-diploma een vereiste. Voor meer informatie, kijk op de pagina credential evaluation.

Wil je een afspraak maken voor een toelatingsgesprek, stuur dan een verzoek per e-mail naar mastereducation@hva.nl.

De toelatingseisen voor het volgen van een losse module

Om een losse module (contractonderwijs) te kunnen volgen heb je minimaal een tweedegraadsbevoegdheid nodig. Als contractstudent kun je in bepaalde gevallen ook een ander vak volgen dan waartoe je bevoegd bent.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 9 september 2021