Hogeschool van Amsterdam

Toelatingseisen

Interesse? Je kunt starten met masteropleiding Leraar Algemene Economie als je een Bachelor of Education Algemene Economie op zak hebt en een aantoonbare kennis van bedrijfseconomie. Studenten met een wo-bachelor Algemene Economie met een Educatieve Minor of een hbo- of wo-masteropleiding eerstegraadsleraar Management en Organisatie worden ook toegelaten.

Om te beoordelen of je toelaatbaar bent voor de opleiding krijg je een toelatingsgesprek met de opleidingscoördinator. Als je toegelaten wordt, ontvang je een Bewijs van Toelating van de van de opleiding Master Leraar Algemene Economie. Dit bewijs heb je nodig om te starten met de opleiding.

Bij een buitenlands diploma is NT2-diploma een vereiste. Voor meer informatie, kijk op de pagina credential evaluation.

Wil je een afspraak maken voor een toelatingsgesprek, stuur dan een verzoek per e-mail naar mastereducation@hva.nl.

De toelatingseisen voor het volgen van een losse module

Om een losse module (contractonderwijs) te kunnen volgen heb je minimaal een tweedegraadsbevoegdheid nodig. Als contractstudent kun je in bepaalde gevallen ook een ander vak volgen dan waartoe je bevoegd bent.

Volg je de tweedegraadslerarenopleiding in voltijd of deeltijd, dan wordt er slechts na overleg in uitzonderlijke gevallen toestemming verleend om losse modules van het masterprogramma te volgen.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 26 augustus 2020