Hogeschool van Amsterdam

Leraar Algemene Economie

Master, deeltijd

Je bent beland op de informatiepagina over de masteropleiding Leraar Algemene Economie. De eerste stap naar een enerverende nieuwe wending in jouw loopbaan. Heb je de ambitie je eerstegraadsbevoegdheid te gaan halen, waarmee je je vakkennis verdiept en je vakdidactische kwaliteiten vergroot? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres. Deze masteropleiding is vooral gericht op tweedegraadsleraren Economie, maar staat ook open voor eerstegraads docenten Management & Organisatie (bedrijfseconomie) die zich graag willen bijscholen.

Na het afronden van deze master kun je jezelf een expert op jouw vakgebied noemen. Je kunt je vak plaatsen in een breder perspectief en er met een wetenschappelijke bril naar kijken. Je kennis is up-to-date en op een zinnige manier praktijk gerelateerd. Het studieprogramma omvat ruwweg drie onderdelen: expert in je schoolvak, gevorderd vakdidacticus in de vo-bovenbouw én onderzoekend professional in je eigen schoolorganisatie.

Lees meer

Met jouw diploma op zak kun je het vak Algemene Economie gaan geven in de bovenbouw van havo en vwo. En hoewel de opleiding er niet specifiek op is ingericht, kun je ook kiezen voor een docentschap in het hbo. De eerstegraadsbevoegdheid Algemene Economie bied je bovendien genoeg vakinhoudelijke bagage om het vak Management en Organisatie te geven.

Je kunt starten met deze master als je een bachelor of Education Algemene Economie met aantoonbare kennis van zowel algemene economie als bedrijfseconomie of een wo-bachelor Economie met Educatieve Minor op zak hebt. Docenten met een getuigschrift van de hbo- of wo-masteropleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de eerste graad Management en Organisatie (bedrijfseconomie) worden ook toegelaten. Je dient - ongeacht je achtergrond of vooropleiding - een intakeprocedure te doorlopen voor een Bewijs van Toelating van de Examencommissie masteropleidingen.

Lees meer

Enthousiast? Aarzel dan niet. Stuur uiterlijk 19 augustus 2020 een e-mail met je cv naar mastereducation@hva.nl om je aan te melden voor een toelatingsgesprek. Wanneer dit gesprek met een positief advies wordt afgerond, krijg je van de examencommissie een Bewijs van Toelating. Dit heb je nodig om je te kunnen inschrijven. Je schrijft je vervolgens in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 31 augustus 2020 zijn afgerond.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding
Frank Bosma - Student Master Algemene Economie

Ik wil als docent het maximale uit mijn capaciteiten halen en voor mijn carrière is het goed om dit diploma te hebben

Lees verder