Hogeschool van Amsterdam

De studie

Je geeft al les of je wilt les geven in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs, maar je hebt je masterdiploma nog niet. De Hogeschool van Amsterdam biedt je een twee- tot driejarig deeltijdprogramma aan waarin je wordt opgeleid tot eerstegraadsleraar.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Na het afronden van deze masteropleiding ben je expert in jouw schoolvak en kun je les gaan geven in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Maar dat is niet het enige. Je hebt jezelf ook ontwikkeld tot gevorderd vakdidacticus en onderzoekend professional in je eigen klas, vaksectie en schoolorganisatie.

De master Leraar Algemene Economie is geschikt voor economiedocenten die een tweedegraads hbo-lerarenopleiding hebben afgerond en een gecombineerde bevoegdheid algemene/bedrijfseconomie hebben.

Recht op lerarenbeurs

Wanneer je bevoegd leraar bent in het voortgezet onderwijs, in het (voortgezet) speciaal onderwijs of in het middelbaar beroepsonderwijs, kun je een lerarenbeurs voor scholing aanvragen. Kijk hiervoor op de website van Dienst Uitvoering Onderwijs.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 1 september 2019