Hogeschool van Amsterdam

Internationaal

Een studieperiode in het buitenland verdiept je studie en verrijkt je persoonlijkheid. Het levert je meer op dan studiepunten alleen, zoals kennis van een andere taal en cultuur en internationale contacten. Het heeft ook meerwaarde voor jou persoonlijk: je wordt zelfstandiger, flexibeler en je doet nieuwe ervaringen op.

De HvA onderhoudt goede internationale contacten, die interessante plekken voor studie en/of stage opleveren. Als je de ambitie hebt in het buitenland stage te lopen of je afstudeeropdracht in het buitenland te doen, dan is het belangrijk dat je op tijd begint met de oriëntatie en voorbereiding. Bespreek je ambitie al tijdens je eerste jaar met je studieloopbaanbegeleider of maak een afspraak bij het International Office. Daar kun je terecht met al je vragen over de studiemogelijkheden in het buitenland.

Veldpractica

Veldpractica zijn in de aardrijkskunde essentiële onderdelen. Zonder deze practica zou de studie in woorden blijven steken. Hierin schuilt de reden dat de opleiding deelname aan alle veldpractica verplicht gesteld heeft. Veldpractica maken deel uit van een bepaalde cursus waar studiepunten aan verbonden zijn. De volgende excursies zijn er:

  • Jaar 1: een vijfdaags veldwerk begin juni naar de Ardennen (kosten circa € 250).
  • Jaar 2: twaalf dagen in april naar Marokko (kosten circa € 850).
  • Jaar 4: twaalf dagen in juni naar de Balkan (kosten circa € 900).
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 8 juli 2019
Giliam Gerardu - Leraar Aardrijkskunde

Daag jezelf uit tijdens je stage. Het is een veilige omgeving om te kijken wat bij je past

Lees verder
Oumaima El Mhassani - Leraar Aardrijkskunde

De opleiding is mij op het lijf geschreven

Lees verder