Leraar Aardrijkskunde

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Aardrijkskunde. Bachelor, deeltijd

Globalisering, klimaatverandering, ontwikkelingen van een duurzame stad; alles is aardrijkskunde. Ben je geïnteresseerd in zowel sociale als fysische geografie? Wil je een directe impact hebben op jongeren? Dan is opleiding Leraar Aardrijkskunde wellicht iets voor jou. Je begeleidt leerlingen en leert hun de wereld anders te bekijken en begrijpen.

Wat houdt de opleiding in?

Deze opleiding biedt een flexibel studieprogramma. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en je werkervaring.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Aardrijkskunde deeltijd

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

Na je afstuderen wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag als leraar. Als tweedegraads leraar aardrijkskunde kun je lesgeven op het vmbo, mbo of in de onderbouw van havo/vwo. Ook biedt het onderwijs je mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het volgen van nascholingsprogramma's of een masteropleiding.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Aardrijkskunde deeltijd

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een diploma havo, vwo of mbo-4. Kijk voor de laatste informatie omtrent de toelatingseisen en de mogelijkheden als je niet aan de toelatingseisen voldoet op hva.nl/lrark-dt.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Aardrijkskunde deeltijd

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Wil je in september 2022 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2021 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving uiterlijk op 31 augustus 2022. Na aanmelding in Studielink word je door de opleiding uitgenodigd voor een intake.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Aardrijkskunde deeltijd
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding