Kopopleiding Tweedegraadsleraar

Bachelor, voltijd

Je hebt passie voor je vak en je wil graag leren hoe je jouw vakkennis overdraagt aan anderen. Is jouw vak ook verwant aan een schoolvak, bijvoorbeeld chemie, informatica of Nederlands? Dan is de kopopleiding tweedegraadsleraar misschien iets voor jou. Je komt in aanmerking voor een kopopleiding als je in het bezit bent van een diploma van een hbo- of wo-bachelor die direct aansluit bij een schoolvak.

Wat houdt de opleiding in?

De kopopleiding tweedegraadsleraar is een praktijkgerichte opleiding die het mogelijk maakt om binnen één jaar je tweedegraads bevoegdheid te halen.

Bekijk het studieprogramma van Kopopleiding Tweedegraadsleraar

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

Met deze bevoegdheid kun je lesgeven in het beroepsonderwijs (vmbo en mbo) en in de onderbouw van het algemeen vormend onderwijs (havo en vwo).

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Kopopleiding Tweedegraadsleraar

Wat zijn de toelatingseisen?

Je komt in aanmerking voor een kopopleiding als je in het bezit bent van een diploma van een hbo- of wo-bachelor die direct aansluit bij een schoolvak. In de tabel onder toelatingseisen zie je welke dat zijn.

Bekijk de toelatingsprocedure van Kopopleiding Tweedegraadsleraar

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Wil je in september 2022 met je opleiding beginnen, stuur dan een e-mail naar de coӧrdinator van de kopopleiding van je keuze. Je ontvangt dan een uitnodiging voor een intake, mits je voldoet aan de toelatingseisen. Daarin bespreek je of de kopopleiding bij je past. Met een positief advies kun je je tot uiterlijk 31 augustus 2022 inschrijven.

Bekijk de inschrijfprocedure van Kopopleiding Tweedegraadsleraar
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding