Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Johan Cruyff Academy

Voor studiejaar 2020-2021 kun je je vanaf 1 oktober 2019 tot uiterlijk 1 mei 2020 inschrijven aan de hand van het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Start in september 2020 met de Johan Cruyff Academy en meld je nu aan voor de verplichte studiekeuzecheck. Benieuwd hoe? Op deze pagina lees je alles over aanmelden en de verplichte studiekeuzecheck. 

Dien vanaf 1 oktober een inschrijfverzoek in via Studielink

  • Je ontvangt vanaf half januari per e-mail een uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck.
  • Meld je binnen vier weken na ontvangst van de uitnodiging voor de verplichte studiekeuzecheck aan.
  • Te laat met aanmelden? De opleiding wijst je inschrijfverzoek af. Dit betekent dat je niet met de opleiding kunt starten. Meld je tijdig aan voor de studiekeuzecheck.

Let op

Het aantal plekken is beperkt. Meld je zo vroeg mogelijk aan en kies uit meer data.

Spam folder

Heb jij een inschrijfverzoek in Studielink gedaan maar zie je geen berichten van de HvA in je inbox? Check ook je spamfolder. Soms belandt een e-mail van de HvA in je spamfolder.

De studiekeuzecheck bestaat uit twee verplichte onderdelen:

  1. huiswerk in de vorm van een online cursus (thuis)
  2. een bijeenkomst op school

Huiswerk: online cursus

Drie weken voor je studiekeuzecheck ontvang je de link naar de verplichte online cursus. In de online cursus maak je kennis met de belangrijkste vakken van de Johan Cruyff Academy. Zo test je dit de beste opleiding voor jou is.

Rond binnen twee weken de online cursus af

Je exacte deadline staat in de cursus vermeld. Je bent ongeveer 8 uur met de online cursus bezig. Voorwaarde voor deelname aan de bijeenkomst: je hebt de online cursus voor de deadline volledig afgerond. 

Bijeenkomst op school

Heb je de online cursus tijdig en volledig afgerond? Dan ben je welkom op de bijeenkomst op school. Tijdens de bijeenkomst op school ontmoet je docenten, ouderejaars studenten en medestudenten. Samen bespreken jullie de inhoud van de online cursus en je krijgt een rondleiding door het gebouw.

Bekijk dit filmpje voor een sfeerimpressie tijdens de bijeenkomst op school.

De studiekeuzecheck geeft je een beeld van:

  • de inhoud van de opleiding
  • de vakken
  • de huiswerkbelasting.

Na de studiekeuzecheck van vorig jaar was 90% van de ondervraagde studiekiezers zeker van zijn of haar keuze voor de Johan Cruyff Academy.

Veel succes en plezier bij je studiekeuzecheck.

Vragen over studiekeuzecheck? Bekijk de veelgestelde vragen

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 12 september 2019