Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Johan Cruyff Academy

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2019-2020. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei.

Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. Ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.

Aan de Johan Cruyff Academy studeren? Doe de verplichte studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck geeft je de kans voor de start van je opleiding te checken of dit de opleiding is die het beste bij je past.

Start in september 2019 met de Johan Cruyff Academy en meld je nu aan voor de verplichte studiekeuzecheck. Benieuwd hoe? Op deze pagina lees je alles over aanmelden en de verplichte studiekeuzecheck. 

 

Dien een inschrijfverzoek in via Studielink. Je ontvangt in augustus bericht de online cursus van de studiekeuzecheck.

Spam folder

Heb jij een inschrijfverzoek in Studielink gedaan maar zie je geen berichten van de HvA in je inbox? Check ook je spamfolder. Soms belandt een e-mail van de HvA in je spamfolder.

De studiekeuzecheck bestaat uit een online cursus (thuis).

Inhoud online cursus

In de online cursus maak je kennis met de belangrijkste vakken van de opleiding. Zo test je of de Johan Cruyff Academy de opleiding voor jou is. De online cursus bestaat onder andere uit filmpjes, oefenopgaven en toetsen.

Rond de online cursus voor de deadline af

Je exacte deadline staat in de cursus vermeld. Je bent ongeveer 8 uur met de online cursus bezig. Alleen als je de online cursus voor de deadline afrondt, kun je in september starten met de opleiding. 

De studiekeuzecheck geeft je een beeld van:

  • de inhoud van de opleiding
  • de vakken
  • de huiswerkbelasting.

Na de studiekeuzecheck van vorig jaar was 90% van de ondervraagde studiekiezers zeker van zijn of haar keuze voor de Johan Cruyff Academy.

De verplichte studiekeuzecheck bestaat voor jou uit een online cursus. Er volgt geen bijeenkomst op school.

Je ontvangt na 14 augustus bericht over de online cursus. In de e-mail die je ontvangt vind je direct de link naar de online cursus en de deadline voor wanneer je de cursus afgerond moet hebben. 

Heb je de online cursus tijdig en volledig hebt afgerond? Binnen twee weken na de deadline van de online cursus ontvang je een studiekeuzeadvies per e-mail.

Het studiekeuzeadvies bestaat uit de resultaten van de toetsen in de online cursus. Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste opleiding hebt gekozen.

Studiekeuzeworkshop

Kom je er bij je studiekeuzecheck of selectie achter dat de HvA-opleiding waarvoor je gekozen hebt toch niet bij je past of heb je twijfels, dan is de studiekeuzeworkshop geschikt voor jou. Interesse in studiekeuzeworkshop? Op deze pagina vind je alle informatie over studiekeuzeworkshop.

Vragen over studiekeuzecheck? Bekijk de veelgestelde vragen

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 15 juli 2019