Hogeschool van Amsterdam

Johan Cruyff Academy

Informatie start studiejaar

Op deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Wil jij in september starten met de Johan Cruyff Academy? Dan moet je aan de topsporteisen voldoen. De Johan Cruyff Academy controleert of je aan de eisen voldoet aan de hand van een formulier.

Nadat je een inschrijfverzoek voor de Johan Cruyff Academy hebt gedaan in Studielink, ontvang je binnen enkele weken een e-mail van de opleiding met het verzoek het Topsportformulier in te vullen.

Vul het formulier in binnen 1 week na ontvangt en stuur het terug naar b.e.a.ruinaard-boersen@hva.nl. Je ontvangt dan uiterlijk een week later bericht of je aan de eisen voldoet.

Om je studie met succes af te ronden is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op je studiekeuze en een opleiding kiest die bij je past. De studiekeuzecheck biedt jou en de opleiding de mogelijkheid om te controleren of je voor de juiste studie hebt gekozen.

Meer informatie over de studiekeuzecheck.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Check je persoonlijke inschrijfchecklist.

Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond. Heb je je voor meerdere opleidingen ingeschreven? Trek je overige inschrijfverzoeken in via Studielink.

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, info over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docenten. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding.
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

Vanaf het begin van het studiejaar is de MijnHvApp beschikbaar. Met deze app zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Boekenlijst

Informatie over de boekenlijst, software, een (eventuele) laptop en ander studiemateriaal vind je op de Commerciële Economie pagina van Studystore. Je kunt via Studystore ook meteen je boeken bestellen. Het studiemateriaal van de Johan Cruyff Academy is hetzelfde als dat van de opleiding Commerciële Economie in jaar 1.

Beschikking over een laptop of tablet is verplicht, de opleiding stelt geen verdere specifieke eisen aan de laptop of tablet.

Software

Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple). Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.

Via SURFspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smart phones.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. inchecken in een HvA-gebouw, printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via mijnhvapas.nl . Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen.

Als je je collegekaart aanvraagt voor 3 september, dan wordt deze binnen twee werkweken opgestuurd. Vraag je je collegekaart na 3 september aan, dan kun je deze ophalen bij het Servicepunt van jouw campus. Je ontvangt een mail zodra je collegekaart klaar ligt.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij het Servicepunt van jouw campus. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar ligt deze voor je klaar bij een Servicepunt. De locatie van jouw Servicepunt vind je in de A-Z-lijst onder Servicepunten en Klantenservicebalies.

Ben jij de eerste in je gezin die gaat studeren in het hoger onderwijs? Dan komt er veel op je af. Tijdens HvA Tune In zorgen we samen voor een goede start.

Projectmatig werken, huiswerk en tentamens maken: een hbo-opleiding vraagt om kennis, vaardigheden en vooral om doorzettingsvermogen. Van 19 t/m 21 augustus maak je alvast kennis met het hbo in de vorm van interactieve workshops, een escaperoom-challenge en netwerklunches. Thema’s die zoal aan bod komen zijn:

 • hbo-vaardigheden
 • samenwerken in projectgroepen
 • plannen
 • informatie en hulp zoeken
 • netwerken

Ook deelt een oudejaarsstudent zijn ervaring met het studeren op het hbo. Deelname is geheel kosteloos en er is plek voor 70 deelnemers.

Ben je geïnteresseerd? Ga naar www.hva.nl/tune-in voor meer informatie óf om je aan te melden.

De groepsindeling is vanaf 17 augustus 18.00 uur bekend.

Vanaf 23 augustus kun je ook je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl . Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

De lessen starten op maandag 31 augustus. De introductie vindt plaats in de week van 24 augustus t/m 28 augustus. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt, lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte. Kijk daar bij: 'Heb je dyslexie?'

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding.

Limitless: hét platform voor en door studenten met een functiebeperking

Begin jij in september aan de HvA en heb je een functiebeperking? Het platform Limitless zet zich in voor jou en je medestudenten om studeren toegankelijker en leuker te maken. Wist je dat het platform wordt gerund door studenten die zelf ook een functiebeperking hebben?

Heb je vragen? Mail naar limitless@hva.nl. Mail ons je naam en telefoonnummer, dan voegen we je toe aan de gezamenlijke WhatsApp-groep en Facebookpagina van Limitless. Zo kom je in contact met andere studenten met een functiebeperking en kun je ervaringen uitwisselen.

3. Je eerste dagen bij de HvA

De introductiedagen van de Johan Cruyff Academy zijn op maandag 24 augustus en donderdag 27 augustus. De introductiedagen zitten bomvol kennismakingsactiviteiten zodat jij kennis maakt met de HvA, met je medestudenten en de docenten. Blok deze dagen alvast in je agenda!

Programma:

Alle informatie ontvang je half juli ook per e-mail. Heb je de e-mail niet ontvangen? Download hier de introductiemailing 2020 (PDF).

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding.

Op elk moment in je studie krijg je begeleiding bij het realiseren van je ambities. De studentbegeleiding begint direct tijdens de start van je opleiding en bestaat onder andere uit:

 • Begeleiding bij studievoortgang
 • Begeleiding bij loopbaanontwikkeling
 • Begeleiding bij persoonlijke en professionele ontwikkeling

Je krijgt de begeleiding van je docenten, een persoonlijke mentor en een peercoach.

4. Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

 • Whatsapp: 06 2853 3546
 • Formulier: Stel je vraag
 • Telefoon: 020 595 1400

Volg de HvA via de social media:

Van maandag 15 juni tot en met vrijdag 21 augustus 2020 is de Business Campus (Fraijlemaborg) tijdelijk gesloten vanwege verbouwing.

Vanaf maandag 24 augustus gaat de Business Campus weer open. Op maandag 31 augustus start het onderwijs van het nieuwe studiejaar.

Locatie Johan Cruyff Academy voltijd

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 22 oktober 2020