Na je opleiding

Johan Cruyff Academy

Als afgestudeerde van de Johan Cruyff Academy ben je een medewerker die in principe inzetbaar is in veel verschillende functies. Een hbo-bachelor biedt ook een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt gaan doen en aan welke hogeschool of universiteit.

WAT IS JOUW TAK VAN SPORT?

Na afloop van de leerroute kun je in verschillende sporteconomische organisaties terecht. Je beheert bijvoorbeeld de sponsorbudgetten bij ING of leidt als sportmakelaar de zoektocht naar nieuw talent. Je wordt communicatieadviseur bij een sportbond als de KNVB of verzorgt de introductie van een nieuwe Nike basketbalschoen. Ga je liever buiten de sportbranche aan de slag? Ook dat is vaak mogelijk met je diploma Commerciële Economie.

De sportbranche is continu in beweging. In de commerciële sport gaan steeds grotere bedragen om en de belangen nemen alsmaar toe. Daarnaast maakt de non-profit sportsector een enorme professionaliseringsslag: er wordt meer verwacht van bonden en sportinstanties en verenigingen moeten leren omgaan met veranderende behoeften in de samenleving.

Op je CV staat bijvoorbeeld:

  • Sponsormedewerker
  • Medewerker sportorganisatie
  • Salesmedewerker sportdiensten
  • Junior productmanager
  • Organisator sportevenementen
  • Sportmakelaar

VERDER STUDEREN

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt gaan doen en aan welke hogeschool of universiteit.

De hogescholen en universiteiten geven bij hun opleidingen aan of en onder welke voorwaarden je met jouw hbo-bachelor wordt toegelaten tot de master en of er aanvullende eisen gesteld worden. Bij doorstroom van een hbo-bachelor naar een wo-master is bijna altijd sprake van een doorstroom- en schakelprogramma.

Wil je doorstuderen voor je mastertitel? Dat kan dankzij een samenwerking tussen HvA Faculteit Business en Economie en de Universiteit van Amsterdam. Als je in je derde jaar een doorstroomminor volgt, kun je na de JCA vaak direct starten met de Master of International Business Studies (eenjarig). In twee jaar (een schakeljaar en een jaar master) kun je je mastertitel behalen.

TITEL EN DIPLOMA

Na het afronden van de leerroute Johan Cruyff Academy ontvang je het diploma ''Commerciële Economie.'' Dit is de officiële CROHO-naam van de opleiding. Je mag de titel Bachelor of Science (BSc) voeren. Daarnaast ontvang je ook een certificaat van Cruyff Academics International, waar de Johan Cruyff Academy deel van uitmaakt.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 9 december 2020