Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma - Jaar 1 en 2

Johan Cruyff Academy

Jaar 1

Tijdens de propedeuse leer je veel over sales, marktonderzoek, marketing en ondernemerschap. Onderwerpen als bedrijfsprocessen, resultatenrekening, logistiek, concurrentieanalyse, koopgedrag, marketingmix, communicatie en merkstrategie komen aan bod. Bovendien werk je aan je persoonlijke ontwikkeling, communicatieve vaardigheden en Engels. Je krijgt niet alleen theorie, maar werkt ook samen met medestudenten aan projecten.

Je werkt vaak met laptop en tablet. Veel boeken zijn in de vorm van e-books en er wordt gewerkt met een online leer-platform waarop je collegesheets en huiswerk te vinden zijn. Hierdoor is het ook goed mogelijk je studie te volgen wanneer je voor een trainingskamp of wedstrijd in het buitenland bent. 

Bindend studieadvies

In het eerste studiejaar moet je bij de HvA 60 studiepunten halen. Haal je minder dan 50 studiepunten, dan geeft de HvA je een afwijzend bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt gaan met de opleiding. Samen met je studiebegeleider bespreek je dan bij welke andere opleiding je eventueel meer op je plek bent. Een studiepunt staat voor 28 uur studietijd. Lees meer over de BSA-norm.

Jaar 2

Afstudeerrichting Sportmarketing

In het tweede jaar start je met de afstudeerrichting Sportmarketing. Je leert alles over marketing, reclame en media en past dit toe in de wereld van de commerciële sport.

Tijdens het tweede jaar krijg je de nodige theorie, zoals Sportsponsoring, Sportmanagement, Sportevenementenorganisatie en Sport en Recht. Je past deze theorie ook toe in projecten. Je kijkt bijvoorbeeld naar de ontwikkeling van commercie in de schaatswereld of onderzoekt de haalbaarheid van een groot sportevenement.

Lees meer over de afstudeerrichting Sportmarketing.

Lees meer over de vakken per studiejaar in de studiegids.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 1 mei 2019