Hogeschool van Amsterdam

De studie

Johan Cruyff Academy

Deze opleiding is een leerroute van de hbo-opleiding Commerciële Economie. De leerroute van de JCA is zo georganiseerd, dat je het prima met jouw topsport kan combineren. De JCA is een 'leerroute op maat', waarin jij en jouw topsportcarrière centraal staan.

Dankzij het unieke onderwijsconcept kun je zelf je tijd indelen en je studie naar eigen inzicht combineren met je sport. Zo hoef je slechts drie dagen per week aanwezig te zijn, kun je op afstand via internet studeren en zijn de (tentamen)roosters flexibel. Je studeert het grootste gedeelte van de week dus zelfstandig. Zodoende kun je ook tijdens trainingskampen en toernooien (in het buitenland) je leerroute gewoon voortzetten.

Zelf je sport combineren met je studie

  • maximaal drie lesdagen per week (veel zelfstudie); flexibele (tentamen)roosters;
  • op afstand studeren via internet (intranet); extra begeleiding (topsportcoördinator met full-time aanstelling);
  • in overleg individuele programma's op maat (bij minder dan 50 procent aanwezigheid vanwege trainingen of buitenlandse toernooien/trainingskampen);
  • vereist discipline, goede houding en communicatie: je studie oppakken als een ondernemer. Topsportmentaliteit ook tijdens je studie.

Onderwijsvormen

Alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt, krijg je in verschillende vormen aangeboden. Je volgt een aantal colleges voor een inhoudelijke toelichting op de theorie. Verder zijn er trainingen in plannen, onderhandelen en presenteren en krijg je uitgebreide ICT-trainingen. Binnen de JCA werken we met projectgroepen.

Doordat de trainingsschema’s van iedere sporter anders zijn, kan het zijn dat groepsgenoten enkele weken niet aanwezig kunnen zijn op school. De student maken wij verantwoordelijk voor het managen en zorgdragen dat dit de kwaliteit van het eindproduct niet beïnvloedt. Hiervoor moet een student dus goed kunnen communiceren, kunnen plannen en een topsportmentaliteit hebben. 

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 22 april 2020