Studielast

Interprofessionele Paramedische Zorg

Studeren kost tijd. Gemiddeld 40 uur per week. Deze tijd bestaat uit uren waarbij je aanwezig bent en werkt aan je studie.

Een studiejaar bevat 42 lesweken per jaar waarin je gemiddeld 40 uur week besteedt aan de studie. De dagen waarop je aanwezig bent zijn maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Op deze dagen is ten alle tijden een leercoach aanwezig en bereikbaar.

Als je werkt aan je studie ben je niet alleen bereikbaar, maar ben je zichtbaar aanwezig bij je opdrachtgever, op de faculteit, met je groepje. Je werkt dan bijvoorbeeld aan het vraagstuk met je groepje, bent in overleg op locatie bij je opdrachtgever, voert een feedbackgesprek met je leercoach of bekijkt een flitscollege.

BINDEND STUDIEADVIES (BSA)

Per studiejaar kun je 60 studiepunten halen. Haal je in het eerste jaar van de opleiding minder dan 45 studiepunten, dan geeft de HvA je een afwijzend bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt gaan met de opleiding. Met je studentbegeleider bespreek je dan of je bij een andere opleiding beter op je plek bent. De HvA biedt trajecten aan om je met een nieuwe studiekeuze te begeleiden. Lees meer over de BSA-norm .

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 1 oktober 2021