Fysiotherapie

Interprofessionele Paramedische Zorg

Je gaat kennis- en vaardigheden opdoen uit de drie paramedische vakgebieden ergo-, fysio- en oefentherapie. Hierdoor kun je na anderhalf jaar een weloverwogen keuze maken voor het vakgebied dat het beste bij jou past. Misschien is dat wel het vak van de fysiotherpeut.

Als fysiotherapeut doe je meer dan cliënten behandelen. Je gebruikt jouw kennis en vaardigheden op het gebied van gezondheid en het menselijk lichaam om mensen te coachen bij hun lichamelijk herstelproces. Je start een onderzoek en stelt samen met je cliënten een behandelplan op wat hen helpt bij het begrijpen, behandelen en in de toekomst zelf voorkomen van hun klachten.

Waar kun je aan de slag?

Als fysiotherapeut kun je op veel plaatsen aan de slag:

  • Particuliere praktijk
  • Ziekenhuis
  • Revalidatiecentrum
  • Verpleeghuis
  • Sportverenigingen, bedrijven, (speciaal) onderwijs

Fysiotherapeuten houden zich de laatste jaren ook steeds meer bezig met preventieve zorg en leefstijlbegeleiding. Vooral gericht op het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl. Denk aan diabetesgroepen en aan mensen met overgewicht. Daarnaast kan de fysiotherapeut diverse andere groepen begeleiden zoals zwangeren, ouderen en in het bijzonder onderwijs gymnastiek geven. Ook in sportscholen zie je steeds meer dat fysiotherapeuten mensen begeleiden na een blessure.

Je kunt zowel via Interprofessionele Paramedische Zorg worden opgeleid tot fysiotherapeut als via de bachelor opleiding Fysiotherapie.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 26 november 2021