Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Interprofessionele Paramedische Zorg

Op deze pagina vind je alle informatie over inschrijven en de verplichte studiekeuzecheck.

Inschrijven

Voor studiejaar 2022-2023 kun je je vanaf 1 oktober 2021 tot uiterlijk 1 mei 2022 inschrijven aan de hand van het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

CROHO- naam Interprofessionele paramedische zorg

Inschrijven voor Interprofessionele paramedische zorg doe je onder de officiële naam van de opleiding bij DUO. Dit is Opleiding tot Oefentherapeut, de zogeheten CROHO-naam (code 34572). De CROHO-naam en -code gebruik je bij je inschrijving in Studielink. Lees meer over CROHO-benamingen en accreditatie .

Als je de opleiding Interprofessionele paramedische zorg volgt en al je studiepunten uit het eerste jaar behaalt ontvang je een propedeuse van de Opleiding tot Oefentherapeut.

Studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck geeft je de kans om te checken of Interprofessionele Paramedische Zorg het beste bij je past. Deelname aan de studiekeuzecheck is verplicht. Zonder deelname kun je niet starten.

Op basis van jouw prestaties tijdens de studiekeuzecheck krijg je binnen twee weken een studiekeuzeadvies.

De data voor de studiekeuzecheck worden binnenkort bekendgemaakt.

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Als je je hebt ingeschreven voor de opleiding ontvang je automatisch een uitnodiging om je aan te melden voor de studiekeuzecheck.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

  • Schrijf je tussen 1 oktober 2021 en 1 mei 2022 in voor de opleiding in Studielink.
  • Je ontvangt vanaf half januari per e-mail een uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck. Deze e-mail bevat een link naar een datumprikker.
  • Meld je binnen vier weken na ontvangst van de uitnodiging aan voor de verplichte studiekeuzecheck. Zie het kopje Data studiekeuzecheck hieronder voor de data waarop de studiekeuzecheck wordt georganiseerd.
  • Ben je te laat met aanmelden voor de studiekeuzecheck? Dan wordt je inschrijfverzoek voor de opleiding afgewezen. Dit betekent dat je niet met de opleiding kunt starten. Zorg dus dat je je tijdig aanmeldt voor de studiekeuzecheck.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Het programma voor de studiekeuzecheck wordt nog bekendgemaakt. Twee weken voor de door jou gekozen datum ontvang je een e-mail met de exacte uitleg over het programma en wat er precies van je wordt verwacht.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig

Binnen twee weken na de studiekeuzecheck ontvang je per e-mail een schriftelijk studiekeuzeadvies. Daarin geven wij aan of we denken dat de opleiding geschikt voor jou is. Natuurlijk ga jijzelf ook nadenken of deze opleiding echt wel is wat je er van verwacht had.

Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 1 oktober 2021