Interprofessionele Paramedische Zorg

Opleiding tot Oefentherapeut. Bachelor, voltijd

Wil je aan de slag met kennis en vaardigheden uit de ergotherapie, fysiotherapie en oefentherapie? Ben je geïnteresseerd in de gezondheid en het beweeggedrag van mensen, wil je samenwerken en ben je niet bang om vragen te stellen? Misschien word jij dan de zorgprofessional van de toekomst!

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Studieprogramma

Als je Interprofessionele Paramedische Zorg volgt ga je aan de slag met vraagstukken van échte opdrachtgevers die je met behulp van kennis over ergotherapie, fysiotherapie en oefentherapie met elkaar oplost. Naast relevante vaardigheden leer je ook hoe je mensen kunt coachen, goed samenwerkt met andere professionals en zorgtechnologie inzet. Je volgt de eerste anderhalf jaar het brede, innovatieve programma en daarna kies je binnen welk van de drie vakgebieden je verder wilt specialiseren en afstuderen.

Lees meer over het programma

Beroepsmogelijkheden

Na afstuderen ontvang je, afhankelijk van het vakgebied wat je hebt gekozen, een diploma Ergotherapie, Fysiotherapie of Oefentherapie. Je kunt dan aan de slag op een plek waar verschillende zorgprofessionals samen complexe zorg verlenen, zoals in een gezondheidscentrum, buurthuis of bij mensen thuis. Ook kun je jouw expertise inzetten in ziekenhuizen of revalidatieklinieken, of als adviseur voor overheidsinstellingen of (commerciële) organisaties.

Lees meer over de beroepsmogelijkheden

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Er gelden geen aanvullende toelatingseisen, wel een aanbeveling: het vak Biologie. Daarnaast is deelname aan de studiekeuzecheck verplicht om te mogen starten.

Lees meer over de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Voor het studiejaar 2022-2023 kun je je vanaf 1 oktober 2021 tot uiterlijk 1 mei 2022 inschrijven. Na inschrijving via Studielink ontvang je een uitnodiging voor de verplichte studiekeuzecheck.

Lees meer over inschrijven
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid