Hogeschool van Amsterdam

Human Resource Management

Bachelor, voltijd

Heb jij de drive om mensen binnen een organisatie te ontwikkelen? Maar ook om talenten van mensen zo in te zetten dat organisaties beter presteren? Dan is de vierjarige opleiding HRM iets voor jou.

Tijdens de opleiding leer je hoe je succesvol adviseert en rekening houdt met de belangen van verschillende partijen (werkgever, medewerker of ondernemingsraad). Met deze opleiding kun je alle kanten uit op de arbeidsmarkt. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als recruiter, HR-adviseur of trainer/coach.

Door praktijkgericht onderwijs leer je alles over werving en selectie, loopbaanbeleid, uitstroom van medewerkers en organisatieverandering. Je toetst je opgedane kennis voortdurend in gesimuleerde en reële situaties. Binnen elk studiejaar kom je in contact met HRM’ers uit het bedrijfsleven met verschillende expertises, die betrokken zijn bij het onderwijs: als gastdocent, opdrachtgever, consultant of stagebegeleider.

Door praktijkgericht onderwijs leer je van alles over werving en selectie, loopbaanbeleid, functievervulling, uitstroom van medewerkers en data-analyse. Je toetst je kennis in gesimuleerde en reële situaties. Binnen elk studiejaar kom je in contact met een verscheidenheid aan HRM’ers uit het bedrijfsleven. Zij zijn als gastdocent, opdrachtgever, consultant of namens een stagebedrijf betrokken bij het onderwijs.

Lees meer

Deze HRM opleiding bevat 42 lesweken per jaar. In het eerste en tweede studiejaar heb je gemiddeld 16 contacturen per week. Een contactuur is een onderwijsuur met docent (50 minuten). Onder contacttijd vallen: hoor- en werkcolleges, project-, studie- en stagebegeleiding. De contacturen zijn een deel van de tijd van je studie. Per week ben je ongeveer 40 uur bezig met je studie.

Lees meer

HRM is een breed werkveld en biedt perspectief op een ruim palet aan functies. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken als HR adviseur, recruiter, organisatieadviseur of trainer. HRM'ers kom je tegen bij een grote verscheidenheid aan organisaties zoals: multinationals, overheid, banken, detailhandel, uitzendbureaus, zorginstellingen en outplacementbureaus.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen voor deze opleiding.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 juni in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wil je meer weten over de verschillen tussen de vijf grote opleidingen Business en Economie? Bekijk dan deze video. Zowel studenten als afgestudeerden komen aan het woord over studie en werk: Human Resource Management, Bedrijfskunde, Finance & Control, Commerciële Economie en International Business.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie