Hogeschool van Amsterdam

Human Resource Management deeltijd

Informatie start studiejaar

Op deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Om je studie met succes af te ronden is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op je studiekeuze en een opleiding kiest die bij je past. De studiekeuzecheck biedt jou en de opleiding de mogelijkheid om te controleren of je voor de juiste studie hebt gekozen.

Meer informatie over de studiekeuzecheck.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in februari starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond. Heb je je voor meerdere opleidingen ingeschreven? Trek je overige verzoeken z.s.m. in via Studielink.

Bekijk het stappenplan inschrijven.

2. Bereid je goed voor

Op MijnHvA log je in met je HvA-ID. Je vind hier de A-Z lijst waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen en reglementen.
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

In de MijnHvApp zie je direct het lokaal, je laatste cijfer en de belangrijkste mededelingen.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden. 

 

Boekenlijst

Bekijk hier de semesterhandleiding inclusief de literatuurlijst.

Software

Via Surfspot kun je gratis gebruikmaken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software.

Van openingstijden tot informatie over parkeren, download de Informatiegids voor alle praktische informatie over de HvA.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen, moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij een servicebalie

Tijdens de eerste collegedag wordt bekendgemaakt in welke groep je ingedeeld bent. Je eerste collegedag is op dinsdag 4 februari of zaterdag 8 februari, afhankelijk van welk dagdeel je hebt gekozen.

Groepsindeling en rooster

De collegelokalen worden ook op de eerste collegedag bekendgemaakt. Vanaf het moment dat de groepsindeling bekend is, kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Download deze instructie met informatie hoe je het rooster opzoekt. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

In het jaarrooster (pdf) kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt, lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte. Kijk daar bij: 'Heb je dyslexie?'

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding.

3. Je eerste dagen bij de HvA

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

Tijdens je studie kun je met vragen over bijvoorbeeld studieplanning of studieachterstand terecht bij je studiebegeleider. Daarnaast is er de Handleiding Studievaardigheden, die je enig houvast geeft bij het effectief studeren.

Studiebegeleider

Bedrijfskunde & Human Resource Management:

Aanwezigheid docenten

De meeste docenten zijn overdag werkzaam in de praktijk. Dit betekent dat zij vaak alleen aanwezig zijn rondom de collegetijden (doorgaans in de avonduren en/of op zaterdag) in kamer 07A38.

Meer weten over studentbegeleiding aan de HvA ? Bekijk dit filmpje over studentbegeleiding.

4. Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

  • E-mail: deeltijd.economie@hva.nl
  • Telefoon: 020 523 6088

Locatie Human Resource Management deeltijd

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 19 december 2019