Hogeschool van Amsterdam

Werken en studeren

Human Resource Management Deeltijd

Werken en studeren, een goede combinatie met onze deeltijdopleiding. Naast de lesuren op school, ga je ook op je werk met de studie aan de slag.

Je oefent in de beroepspraktijk met werkzaamheden die bij het beroep horen, zoals bijvoorbeeld het schrijven van een verslag of een rapport of het opstellen van analyses en je leert je skills toe te passen in je eigen werk. Het is daarom belangrijk dat je een relevante leeromgeving en werkomgeving hebt.

Heb je net je mbo-diploma op zak en zoek je leuk en relevant werk? Wil je daarnaast doorstuderen om je kansen op een betere baan te vergroten? Meld je dan aan voor het werk-studie-traject Business & Economie: een uniek traject voor talentvolle mbo’ers met groeiambitie. Lees meer over het werk-studie-traject van Berk

Wat is een relevante leer- en werkomgeving?

Je werkt in een omgeving, op mbo+ of hbo-niveau, waar je ondersteund wordt bij het maken van opdrachten en uitvoeren van projecten. Een omgeving die je de kans biedt om die werkzaamheden te doen (en te leren) die bij het beroep horen zoals: het leiden van een project, het schrijven van een wervingsplan of het coachen van medewerkers.

Je dient zelf te kunnen beoordelen of jouw huidige functie voldoet als leer- en werkomgeving voor het effectief oefenen en uitvoeren van schoolopdrachten. Dit kan je huidige werkplek zijn, maar ook een stage, vrijwilligersfunctie of een andere afdeling.

Criteria relevante leer- en werkomgeving

De kwaliteit van het beroepsproduct staat voorop, niet de plek waar de ontwikkeling plaatsvindt. Bekijk aan de hand van de onderstaande criteria of jouw werkomgeving voldoet.

  • breedte: je kunt werken aan taken en vraagstukken die passen bij je toekomstig beroep
  • actualiteitswaarde: je kunt werken met actuele inzichten, methoden en tools
  • communicatie: je hebt voldoende (informele) interactie met bijvoorbeeld collega's, klanten en managers
  • leerklimaat: je kunt experimenteren, reflecteren en leren van fouten
  • participatie: je kunt aansluiten bij overlegsituaties of andere werkactiviteiten
  • complexiteitsniveau: je kunt functioneren op een professioneel hbo-niveau

Heb je én geen passende functie én geen netwerk waar je op terug kunt vallen, dan is het bijna onmogelijk de opleiding af te ronden. Heb je vragen over de combinatie werken en studeren? Neem dan contact met ons op.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 10 februari 2020