Studielast

HBO-Verpleegkunde

HBO-Verpleegkunde is een pittige studie. De opleiding verwacht van studenten motivatie en een grote mate van zelfstandigheid. Deze opleiding is een van de zwaardere hbo-opleidingen op het gebied van gezondheidszorg.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Contacttijd

De contacttijd bij de opleiding bestaat onder meer uit hoor- en werkcolleges, projectbegeleiding en studiebegeleiding. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is 12 tot 14. Vaardigheidsonderwijs en werkcolleges worden op de opleiding gegeven, en hoorcolleges worden meestal online (live stream) aangeboden.

Zelfstudie

Naast de contacttijd besteed je ca. 26 tot 28 uren alleen of met medestudenten aan projecten en onderzoeken, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens door middel van zelfstudie.

Bindend studieadvies (BSA)

Per studiejaar kun je 60 studiepunten halen. Haal je in het eerste jaar van de opleiding minder dan 50 studiepunten, dan geeft de HvA je een afwijzend bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt gaan met de opleiding. Met je studiebegeleider bespreek je dan of je bij een andere opleiding beter op je plek bent. Een studiepunt staat voor 28 uur studietijd. Lees meer over de BSA-norm .

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 7 september 2021