Amsterdam UMC programma

HBO-Verpleegkunde

Het Amsterdam UMC programma is voor studenten met de ambitie om in een academisch ziekenhuis te werken: hoog-complexe zorg in een dynamische omgeving. Je voert je extra activiteiten uit, bijvoorbeeld helpen bij het verzamelen van onderzoeksgegevens, verpleegkundige presentaties bijwonen én zelf geven.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Iets voor jou?

In het tweede studiejaar organiseert de opleiding Verpleegkunde een uitgebreide voorlichting over het Amsterdam UMC programma op de locatie AMC. Daarna kun je je aanmelden voor het programma met de volgende keuzerichtingen:

  • Algemene gezondheidszorg volwassenen (AGZ-volwassenen)
  • Algemene gezondheidszorg kind (AGZ-kind)
  • Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Het programma is voor ambitieuze studenten die naast het normale onderwijsprogramma ook extra activiteiten kunnen en willen volgen. Goede studievoortgang in het eerste en tweede studiejaar, en zichtbare motivatie tellen dan ook mee om te worden toegelaten.

Noor van Eeghen - Student Amsterdam UMC programma

Het Amsterdam UMC is een pittige stageplek. Dit komt door de hoge complexiteit en problematiek die voorkomt in het ziekenhuis.

Lees verder
Annemieke van de Kraats - Alumnus Amsterdam UMC programma

Ik was verbaasd over de goede sfeer op deze afdeling. Ik vond het zo leuk en leerzaam dat ik ook mijn derde en vierde stage hier heb gedaan.

Lees verder

De theorie

Je volgt het reguliere voltijdprogramma. In het derde studiejaar volgen alle studenten een half jaar keuze-onderwijs: de minor (30 ECTS). Wanneer je kiest voor het Amsterdam UMC programma volg je de minor die aansluit bij de richting die je hebt gekozen. Het minoraanbod bestaat uit minormodules (15 ECTS) of een reguliere minor (30 ECTS). Bij de richting AGZ-volwassenen en GGZ is er naast de verplichte minormodule nog ruimte voor een minormodule naar keuze.

De stages

Het Amsterdam UMC programma is onderdeel van de hbo-opleiding Verpleegkunde. Je loopt ieder jaar stage. Studenten die worden toegelaten tot het Amsterdam UMC-programma lopen in jaar 3 en jaar 4 stage in het Amsterdams UMC, locatie AMC. Zo ontwikkel je brede praktische ervaring met een verdieping in de academische algemene gezondheidzorg (de AGZ) of de academische geestelijke gezondheidszorg (de GGZ).

Leerwerkplaatsen

Als student ben je een deel van je tijd aan de slag binnen de leerwerkplaatsen. Hie wordt de klinische praktijk verbonden met onderwijs en onderzoek. Je vindt deze leerwerkplaatsen op de volgende divisies:

  • Divisie 1 - Inwendige specialismen: nierziekten en dermatologie LWP
  • Divisie 2 - Chirurgie: chirurgie LWP
  • Divisie 3 - Hartcentrum: cardiologie academische LWP en cardio thoracale chirurgie mbo-hbo LWP
  • Divisie 4 - Vrouw/kind: tuin (kind) LWP en kraam/zwangeren LWP
  • Divisie 5 - Neuro/ hoofd –hals: neurocentrum LWP en MPU LWP
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

In dit filmpje vertelt Britt over haar keuze tot deelname aan het Amsterdam UMC programma

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 7 april 2021