Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

HBO-Verpleegkunde

In verband met de maatregelen rondom het corona-virus is het voor de opleiding helaas niet meer mogelijk om het dagdeel van de studiekeuzecheck op onze locatie aan te bieden. De studiekeuzecheck is nog steeds een verplicht onderdeel van het inschrijfproces en daarom zal deze worden omgezet in een online studiekeuzecheck.

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie. Ben je al ingeschreven voor de opleiding en heb je je aangemeld voor de studiekeuzecheck? Houd dan ook je mail in de gaten. 

Schrijf je in op uiterlijk 1 juni 2020 voor studiejaar 2020-2021. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

De studiekeuzecheck geeft je de kans om voor de start van je opleiding te checken of dit de opleiding is die het beste bij je past. Deelname aan de studiekeuzecheck is verplicht. Zonder deelname kun je niet starten met de opleiding. 

De studiekeuzecheck bestaat uit een dagdeel op de opleiding waar je een theorie- en een praktijkles volgt en een kennistoets maakt. Ter voorbereiding op de studiekeuzecheck bestudeer je thuis literatuur en maak je een voorbereidende opdracht. 

Op basis van jouw prestaties tijdens de studiekeuzecheck krijg je binnen twee weken na de studiekeuzecheck een studiekeuzeadvies. 

Hoe meld ik me aan voor de studiekeuzecheck?
 

  • Schrijf je tussen 1 oktober 2019 en 1 mei 2020 in voor de opleiding in Studielink.
  • Je ontvangt vanaf half januari per e-mail een uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck. Deze e-mail bevat een link naar een korte vragenlijst en een datumprikker.
  • Meld je binnen vier weken na ontvangst van de uitnodiging aan voor de verplichte studiekeuzecheck. Zie het kopje Data studiekeuzecheck hieronder voor de data waarop de studiekeuzecheck wordt georganiseerd.
  • Ben je te laat met aanmelden voor de studiekeuzecheck? Dan wordt je inschrijfverzoek voor de opleiding afgewezen. Dit betekent dat je niet met de opleiding kunt starten. Zorg dus dat je je tijdig aanmeldt voor de studiekeuzecheck.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Er zijn twee data beschikbaar waarop je kunt deelnemen aan de studiekeuzecheck: 

  • Zaterdag 13 juni 2020
  • Zaterdag 27 juni 2020

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Vanaf 15 januari 2020 begint de HvA met het per e-mail versturen van de uitnodigingen voor de studiekeuzecheck. In de e-mail vind je meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor een van de beschikbare data. 

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Het programma tijdens de studiekeuzecheck duurt ongeveer 5 uur en bestaat uit:

  • Welkomstwoord met uitleg over het programma
  • Een werkcollege Communicatieve vaardigheden van 45 minuten
  • Een hoorcollege Medische kennis: ademhalingsstelsel en gaswisseling van 45 minuten.
  • Een toets Medische kennis van 60 minuten, met meerkeuzevragen over ademhalingsstelsel en gaswisseling (in deze tijd is rekening gehouden met deelnemers met dyslexie).

Twee weken voor de door jou gekozen datum ontvang je een e-mail met meer praktische informatie over deze dag.   

De voorbereiding op de studiekeuzecheck bestaat uit een voorbereidende opdracht en literatuur die je moet bestuderen. De voorbereiding neemt ongeveer 4 uur in beslag.

Neem de voorbereidende opdracht ingevuld en uitgeprint mee naar de studiekeuzecheck. De opdracht wordt besproken in het hoorcollege en wordt meegenomen bij het bepalen van je studiekeuzeadvies.

Meer informatie over de voorbereiding vind je in de e-mail die je twee weken voor de door jou gekozen datum ontvangt.

Na deelname aan de studiekeuzecheck ontvang je binnen twee weken per e-mail een studiekeuzeadvies. Dit advies is gebaseerd op je resultaten van de theorie- en praktijk onderdelen. Voor de voorbereidende opdracht en de praktijkles kun je een voldoende of onvoldoende scoren en voor de theorietoets krijg je een cijfer.

Je krijgt een positief advies als je voor minimaal twee van de drie onderdelen een voldoende haalt. Als je voor meer dan één onderdeel een onvoldoende haalt, krijg je een negatief advies om te starten met de opleiding.

Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste opleiding hebt gekozen. Heb je een negatief advies gekregen? Lees de tips die je van de opleiding ontvangt bij het advies zodat je een goede afweging kunt maken en/of je alsnog succesvol kunt starten met de opleiding.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 30 maart 2020