Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

HBO-Verpleegkunde

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2020-2021. De uiterste inschrijfdeadline was 1 juni. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 juni al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 juni je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het voor de opleiding helaas niet meer mogelijk om het dagdeel van de studiekeuzecheck op onze locatie aan te bieden. De studiekeuzecheck is nog steeds een verplicht onderdeel van het inschrijfproces en daarom zal deze worden omgezet in een online studiekeuzecheck.

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie. Ben je al ingeschreven voor de opleiding en heb je je aangemeld voor de studiekeuzecheck? Houd dan ook je mail in de gaten.

De studiekeuzecheck geeft je de kans om voor de start van je opleiding te checken of dit de opleiding is die het beste bij je past. Deelname aan de studiekeuzecheck is verplicht. Zonder deelname kun je niet starten met de opleiding.

Op basis van jouw prestaties tijdens de studiekeuzecheck krijg je binnen twee weken na de studiekeuzecheck een studiekeuzeadvies.

Hoe meld ik me aan voor de studiekeuzecheck?

  • Schrijf je tussen 1 oktober 2019 en 1 juni 2020 in voor de opleiding in Studielink.
  • Je ontvangt vanaf half januari per e-mail een uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck. Deze e-mail bevat een link naar een korte vragenlijst en een datumprikker.
  • Meld je binnen vier weken na ontvangst van de uitnodiging aan voor de verplichte studiekeuzecheck. Zie het kopje Data studiekeuzecheck hieronder voor de data waarop de studiekeuzecheck wordt georganiseerd.
  • Ben je te laat met aanmelden voor de studiekeuzecheck? Dan wordt je inschrijfverzoek voor de opleiding afgewezen. Dit betekent dat je niet met de opleiding kunt starten. Zorg dus dat je je tijdig aanmeldt voor de studiekeuzecheck.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

De online studiekeuzecheck vindt plaats:

  • Zaterdag 13 juni t/m zaterdag 27 juni
  • Donderdag 20 aug 00.00 t/m vrijdag 21 aug 23.59

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Als je je hebt ingeschreven voor de opleiding ontvang je automatisch een uitnodiging voor de online studiekeuzecheck. In de e-mail vind je meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden.

Online studiekeuzecheck augustus

Heb je je aangemeld voor de online studiekeuzecheck in augustus? Als je je vóór donderdag 9 juli hebt ingeschreven ontvang je op 9 juli een e-mail met informatie over het programma. Voor studenten die zich tussen 9 juli en 31 juli aanmelden geldt dat je de e-mail op maandag 10 augustus ontvangt. Meld je je tussen 31 juli en 17 augustus aan dan ontvang je de e-mail op maandag 17 augustus.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Het programma voor de online studiekeuzecheck bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Voorbereiding op de kennistoets: literatuur bestuderen
  • Hoorcollege Medische Kennis (45 min): ademhalingsstelsel en gaswisseling
  • Flitscollege: Communicatieve vaardigheden (15 min)
  • Digitale kennistoets met meerkeuzevragen over de literatuur die je hebt bestudeerd en het hoorcollege

Twee weken voor de door jou gekozen datum ontvang je een e-mail met de exacte uitleg over het programma en wat er precies van je wordt verwacht.

Ter voorbereiding op de online studiekeuzecheck bestudeer je literatuur voor de kennistoets. Dit neemt ongeveer 3 uur tijd in beslag.

Meer informatie vind je in de e-mail die je twee weken voor de door jou gekozen datum ontvangt.

Binnen twee weken na de studiekeuzecheck ontvang je per e-mail een schriftelijk studiekeuzeadvies. Dit advies is gebasseerd op je resultaten van de online studiekeuzecheck. Met het advies geven wij aan of we denken dat de opleiding geschikt voor jou is. Natuurlijk ga jijzelf ook nadenken of deze opleiding echt wel is wat je er van verwacht had.

Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 14 juli 2020