Inschrijven en studiekeuzecheck

HBO-Verpleegkunde

Op deze pagina vind je alle informatie over inschrijven voor de opleiding HBO-Verpleegkunde en de verplichte studiekeuzecheck.

Inschrijven

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor studiejaar 2022-2023. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus. Meer informatie hierover vind je op de pagina hva.nl/inschrijven.

CROHO- naam HBO-verpleegkunde

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Opleiding tot Verpleegkundige. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 34560). De CROHO-naam en -code gebruik je bij je inschrijving in Studielink. Lees meer over CROHO-benamingen en accreditatie .

Studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck geeft je de kans om voor de start van je opleiding te checken of dit de opleiding is die het beste bij je past. Deelname aan de studiekeuzecheck is verplicht. Zonder deelname kun je niet starten met de opleiding.

Op basis van jouw prestaties tijdens de studiekeuzecheck krijg je binnen twee weken na de studiekeuzecheck een studiekeuzeadvies.

De studiekeuzecheck van HBO-Verpleegkunde bestaat uit een programma met online onderdelen en een fysiek programma op de locatie van de opleiding. Je hebt van maandag tot en met vrijdag de tijd om je online voor te bereiden en het hoorcollege te bekijken. Vervolgens ben je zaterdag aanwezig bij de opleiding voor het fysieke programma en daarna heb je nog tot dinsdag de tijd om de online kennistoets te maken.

Je kunt je aanmelden voor één van de volgende periodes:

  • Maandag 6 juni 08.00u t/m di 14 juni 23.59u, op zaterdag 11 juni kom je naar de faculteit voor het fysieke programma.
  • Maandag 20 juni 08.00u t/m di 28 juni 23.59u, op zaterdag 25 juni kom je naar de faculteit voor het fysieke programma.

Als je je hebt ingeschreven voor de opleiding ontvang je automatisch een uitnodiging om je aan te melden voor de studiekeuzecheck.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

  • Schrijf je tussen 1 oktober 2021 en 1 mei 2022 in voor de opleiding in Studielink.
  • Je ontvangt vanaf half januari per e-mail een uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck. Deze e-mail bevat een link naar een datumprikker.
  • Meld je binnen vier weken na ontvangst van de uitnodiging aan voor de verplichte studiekeuzecheck. Zie het kopje Data studiekeuzecheck hieronder voor de data waarop de studiekeuzecheck wordt georganiseerd.
  • Ben je te laat met aanmelden voor de studiekeuzecheck? Dan wordt je inschrijfverzoek voor de opleiding afgewezen. Dit betekent dat je niet met de opleiding kunt starten. Zorg dus dat je je tijdig aanmeldt voor de studiekeuzecheck.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

De studiekeuzecheck voor HBO-Verpleegkunde vindt online en op locatie plaats en bestaat uit verschillende elementen:

  • Voorafgaand aan de studiekeuzecheck: maak je een online vragenlijst, voer je een e-learning uit en volg je een online hoorcollege. Dit doe je online vanuit huis.
  • De studiekeuzecheck bestaat verder uit een bijeenkomst op locatie waar je gaat samenwerken met kleine groepjes aan casussen.
  • Na de studiekeuzecheck op locatie maak je online een kennistoets. Dit doe je online vanuit huis.

Twee weken voor de door jou gekozen datum ontvang je een e-mail met de exacte uitleg over het programma en wat er precies van je wordt verwacht.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig

Binnen twee weken na de studiekeuzecheck ontvang je per e-mail een schriftelijk studiekeuzeadvies. Dit advies is gebaseerd op je resultaten van de studiekeuzecheck. Met het advies geven wij aan of we denken dat de opleiding geschikt voor jou is. Natuurlijk ga jijzelf ook nadenken of deze opleiding echt wel is wat je er van verwacht had.

Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 17 mei 2022