Hogeschool van Amsterdam

Amsterdam UMC programma

HBO-Verpleegkunde

Het Amsterdam UMC programma is voor studenten met de ambitie om in een academisch ziekenhuis te werken: hoog-complexe zorg in een dynamische omgeving. Je voert je extra activiteiten uit, bijvoorbeeld helpen bij het verzamelen van onderzoeksgegevens, verpleegkundige presentaties bijwonen én zelf geven.

IETS VOOR JOU?

In het tweede studiejaar organiseert de opleiding Verpleegkunde een uitgebreide voorlichting over het Amsterdam UMC programma op de locatie AMC. Daarna kun je je aanmelden voor het programma met de volgende keuzerichtingen:

  • Algemene gezondheidszorg volwassenen (AGZ-volwassenen)
  • Algemene gezondheidszorg kind (AGZ-kind)
  • Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Het programma is voor ambitieuze studenten die naast het normale onderwijsprogramma ook extra activiteiten kunnen en willen volgen. Goede studievoortgang in het eerste en tweede studiejaar, en zichtbare motivatie tellen dan ook mee om te worden toegelaten.

DE THEORIE

Je volgt het reguliere voltijdprogramma. In het derde studiejaar volgen alle studenten een half jaar keuze-onderwijs: de minor. Indien je kiest voor het Amsterdam UMC programma volg je de minor die aansluit bij de richting die je hebt gekozen.

  • Richting AGZ-volwassenen: minor Intensief Klinische Zorg (IKZ).
  • Richting AGZ-kind: minor Kinderverpleegkunde.
  • Richting GGZ: minor Sociaal Psychiatrische Zorg.


DE STAGES

Het Amsterdam UMC programma is onderdeel van de hbo-opleiding Verpleegkunde. Je loopt ieder jaar stage. Studenten die worden toegelaten tot het Amsterdam UMC-programma lopen in jaar 3 en jaar 4 stage in het Amsterdams UMC, locatie AMC. Zo ontwikkel je brede praktische ervaring met een verdieping in de academische algemene gezondheidzorg (de AGZ) of de academische geestelijke gezondheidszorg (de GGZ).

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 28 oktober 2019