Hogeschool van Amsterdam

Versneld programma

Honours Programme Critical Care

Het Honours Programme Critical Care (HCC) is een versneld programma gericht op de acute en intensieve zorg in ziekenhuizen. Je wordt voorbereid om na de opleiding tot hbo-verpleegkundige de master Critical Care of een specialisatie in de acute of intensieve zorg te gaan volgen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

VERSNELD PROGRAMMA 

Het programma duurt 3,5 jaar, dit is een half jaar korter dan de voltijd HBO-Verpleegkunde opleiding. De hoeveelheid lesstof en stages zijn vergelijkbaar, maar van een hoger niveau ondanks de kortere duur. Een programma voor doorzetters die niet bang zijn voor complexere leerstof, die verantwoordelijkheid nemen en die goed en zelfstandig kunnen studeren.

IETS VOOR JOU?

  • Je wilt als verpleegkundige in een ziekenhuis gaan werken op een gespecialiseerde afdeling waar de intensieve of acute zorg centraal staat. Denk aan de intensive care, de spoedeisende hulp of de hartbewaking.
  • Je wilt in de toekomst de master Critcal Care volgen
  • Je bent gemotiveerd om een uitdagender en zwaarder programma te volgen
  • Je hebt een havodiploma met een gemiddeld eindcijfer van een 8,0 of hoger, of een vwo-diploma

Toelatingseisen

Het eerste jaar op de opleiding volg je het gewone HBO-Verpleegkunde voltijdprogramma (60 studiepunten). Daarnaast volg je aanvullend extra cursussen (10 HCC-studiepunten). Heb je aan het einde van de propedeuse 60 studiepunten én ten minste 8 van de 10 HCC-studiepunten, dan kun je toegelaten worden tot het honoursprogramma dat start in jaar 2.

Vanwege de beperkte beschikbaarheid van stageplaatsen kunnen maximaal 19 studenten dit programma volgen vanaf jaar 2. Als er meer studenten zijn dan beschikbare opleidingsplaatsen, dan mogen studenten met het hoogst gemiddelde cijfer door. Als studenten gelijk eindigen vindt er een loting plaats. De precieze toelatingsprocedure om vanuit het eerste jaar door te stromen naar het honoursprogramma jaar 2 kun je vinden in de Onderwijs- en Examenregeling van de opleiding Verpleegkunde.

Voorbereiding op de master Critical Care of vervolgopleiding

De kroon op het programma zijn de stages op diverse gespecialiseerde afdelingen. Vooral in de laatste fase werk je al aan kennis, vaardigheden en een houding die goed van pas kan komen als je later kiest voor de master Critical Care of een verpleegkundige vervolgopleiding. Je loopt de laatste periode van het honoursprogramma dan ook stage op een afdeling als de intensive care, medium care, spoedeisende hulp, recovery of de coronaire care unit.

Inschrijven

Studenten die in het eerste jaar de aanvullende HCC-cursussen volgen, zitten zoveel mogelijk bij elkaar in de lesgroep(en). Zo kun je elkaar motiveren en stimuleren. Wil je geplaatst worden in deze lesgroep(en)? Volg dan onderstaande stappen:

Stap 1: Schrijf je in voor de voltijdopleiding HBO-Verpleegkunde in Studielink. Doorloop daarna de inschrijfprocedure van de opleiding, deze bestaat onder andere uit deelname aan de verplichte studiekeuzecheck. Meer informatie hierover vind je onder het kopje Inschrijven en studiekeuzecheck.

Stap 2: Zodra je het bewijs van inschrijving van de hogeschool hebt ontvangen, vul je onderstaand aanmeldformulier in. Je kunt je niet aanmelden voor het HCC-programma voordat je je bewijs van inschrijving voor de voltijdopleiding hebt ontvangen. Aanmelden voor het honoursprogramma 2020-2021 kan tot 16 augustus 2020.

Problemen met het openen en/of versturen van het aanmeldformulier? Gebruik een andere internet browser, bijvoorbeeld Google Chrome. 

VRAGEN?

Tijdens de open dagen kun je meer informatie krijgen over het HCC-programma. Vragen over het programma kun je ook per e-mail sturen naar Jeppe de Jeu via w.j.de.jeu@hva.nl

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 7 juli 2020