Inschrijven

HBO-Verpleegkunde duaal

Op deze pagina vind je alle informatie over inschrijven voor de opleiding HBO-Verpleegkunde duaal.

Wil je in september 2022 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2021 in aan de hand van het stappenplan . Doe je verzoek tot inschrijving bij voorkeur vóór 1 mei 2022, maar uiterlijk op 31 augustus 2022. Voor deze opleiding gelden aanvullende toelatingseisen.

Let op: voor MBO-Verpleegkundigen die het mbo-hbo-schakeltraject willen volgen gelden andere toelatingseisen en een ander stappenplan inschrijven. Bekijk de toelatingseisen en het stappenplan voor het mbo-hbo-schakeltraject.

Overeenkomst zorginstelling

Om te kunnen starten met de opleiding dien je aangenomen te zijn bij een van de aangesloten duaal-instellingen: OLVG, VUmc, Arkin of GGZ inGeest. Voor de Wijkverpleegkundige zorg (WvZ) zijn dit Amstelring wijkzorg, Cordaan, Evean, Omring, Viva Zorggroep of Zorgcirkel. Mogelijk zal de toekomstige werkgever ook aanvullende testen afnemen. De werkgever geeft aan de opleiding door welke studenten gaan starten.

Inschrijven

Inschrijven voor de opleiding doe je via Studielink. Zorg dat je in Studielink aangeeft dat je je inschrijft voor de duale variant van de opleiding HBO-Verpleegkunde. Daarnaast solliciteer je bij een van de aangesloten zorginstellingen in de richting die je wilt gaan volgen: AGZ, GGZ of WvZ. Als je wordt aangenomen geeft de instelling aan de opleiding door welke studenten gaan starten.

CROHO- naam HBO-verpleegkunde duaal

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Opleiding tot Verpleegkundige. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 34560). De CROHO-naam en -code gebruik je bij je inschrijving in Studielink. Lees meer over CROHO-benamingen en accreditatie .

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 7 september 2021