Hogeschool van Amsterdam

HBO-Verpleegkunde

Opleiding tot Verpleegkundige. Bachelor, duaal

In de duaalopleiding combineer je studeren en werken. Het theorieonderwijs tijdens de opleiding wordt afgewisseld met werken in de beroepspraktijk. Je bent in dienst van een gezondheidszorginstelling en werkt mee in de patiëntenzorg. Bij dat werk word je begeleid door een gediplomeerde collega. Hierdoor leer je tijdens het werken. Naarmate de opleiding vordert, verleen je zelf steeds complexere patiëntenzorg, en werk je steeds zelfstandiger. Leren en werken kan een ideale combinatie zijn, vooral als je over een hoge mate van zelfstandigheid beschikt.

De opleiding Verpleegkunde duurt vier jaar en bestaat uit de propedeutische fase (eerste studiejaar) en de hoofdfase (tweede, derde en vierde studiejaar). Als je de propedeuse in het eerste studiejaar hebt gehaald, zet de zorginstelling je leerovereenkomst om in een leer-arbeidscontract voor de resterende duur van de opleiding.

Lees meer

Zie het schema onder Studieprogramma op de opleidingspagina.

Lees meer

Als verpleegkundige kun je aan de slag als wijkverpleegkundige, in het ziekenhuis, of bijvoorbeeld in de verstandelijk gehandicaptenzorg, de ambulante (psychiatrische) zorg, de kinderverpleegkunde of de ouderenzorg.

Lees meer

Je wordt tot de opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een diploma havo, vwo of mbo-4. Er zijn geen aanvullende eisen. Kijk voor meer informatie onder Toelatingseisen. Je kunt met de duale variant vanaf jaar 1 starten als je bent aangenomen bij een van onze duale partners. Wil je starten met een mbo-verpleegkunde diploma op zak? Dan kan. Je start dan in jaar 2. Dit kan bij bijna alle instellingen in de omgeving uit Amsterdam en in Noord-Holland.

Lees meer

Doe je verzoek tot inschrijving bij voorkeur vóór 1 mei 2019, maar uiterlijk 31 augustus 2019. Naast een vooropleiding op het juiste niveau, moet een leerovereenkomst overgelegd worden aan de opleiding. Wanneer je dus geen leerovereenkomst hebt, dan kun je je niet voor de duale variant inschrijven. Je kan je dan wel voor de voltijd variant inschrijven. Houdt er rekening mee dat de inschrijving voor de voltijd op 1 mei 2019 sluit, na die tijd kan je je voor de voltijd niet meer inschrijven.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid