HBO-Verpleegkunde

Opleiding tot Verpleegkundige. Bachelor, duaal

In de opleiding HBO-Verpleegkunde duaal combineer je studeren en werken. Het theorieonderwijs tijdens de opleiding wordt afgewisseld met werken in de beroepspraktijk. Je bent gedurende de gehele opleiding in dienst van een zorginstelling en werkt mee in de patiëntenzorg. Bij dat werk word je begeleid door een gediplomeerde collega. Naarmate de opleiding vordert verleen je steeds complexere patiëntenzorg en werk je steeds zelfstandiger.

Rosalie - Student HBO-Verpleegkunde duaal - jaar 3

Het verraste mij hoe goed het werken in de praktijk mij afging vanaf het eerste moment. Je komt toch onervaren binnen. Ik vond het daarom bijzonder om te merken hoe snel die ontwikkeling gaat.

Lees verder

Wat houdt de opleiding in?

Als verpleegkundige verleen je vaak zorg aan kwetsbare patiënten, die op jou moeten kunnen rekenen. Daarom is belangrijk dat je over verpleegkundige kennis en vaardigheden beschikt. Je krijgt vakken als Medische kennis, Communicatieve vaardigheden, Verpleegtechnische vaardigheden Psychologie, en Ethiek en Moreel Beraad. Tijdens de opleiding combineer je studeren op de opleiding met werken in de praktijk.

Lees meer over het studieprogramma van HBO-Verpleegkunde duaal

Beroepsmogelijkheden

Als je klaar bent met je studie kun je onder meer gaan werken als verpleegkundige in het ziekenhuis, in de psychiatrie, of als wijkverpleegkundige. Verpleegkundigen bieden zorg en werken nauw samen met de patiënt, mantelzorgers en andere hulpverleners.

Lees meer over de beroepsmogelijkheden na de opleiding HBO-Verpleegkunde duaal

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt toegelaten tot de opleiding met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. We adviseren je een cursus biologie te volgen wanneer je geen biologie hebt gehad tijdens je vooropleiding. Om te kunnen starten met de opleiding dien je aangenomen te zijn bij een van de aangesloten zorginstellingen.

Lees meer over de toelatingseisen voor de opleiding HBO-verpleegkunde duaal

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Je kunt je vanaf 1 oktober 2021 inschrijven voor studiejaar 2022-2023. Doe je verzoek tot inschrijving bij voorkeur vóór 1 mei 2022, maar uiterlijk op 31 augustus 2022. Om te kunnen starten met de opleiding dien je aangenomen te zijn bij een van de aangesloten zorginstellingen.

Lees meer over inschrijven voor de opleiding HBO-Verpleegkunde duaal
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid