Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Tijdens de opleiding HBO-Verpleegkunde duaal combineer je studeren en werken. De lessen wissel je af met werken in de beroepspraktijk. Je bent tijdens de hele opleiding in dienst van een zorginstelling en wordt begeleid door een gediplomeerde collega. Naarmate de opleiding vordert, verleen je steeds complexere patiëntenzorg en werk je steeds zelfstandiger.

16 april
Bezoek de open avond

Wil jij een carrièreswitch naar de zorg en heb je interesse in een verkort programma?

Bekijk dan FastSwitch

Dit ga je doen

Voordat je start met de opleiding kies je een richting: Algemene Gezondheidszorg (AGZ), Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) of Wijkverpleegkundige Zorg (WVZ). In jaar 1 volg je een vast programma dat bestaat uit 4 modules. In jaar 2, 3 en 4 kies je deels zelf welke modules je wilt volgen en wanneer. Op deze manier bepaal je je eigen leerpad.

Jaar 1

In jaar 1 doe je via een stage direct praktijkervaring op. Je combineert theoriedagen op de opleiding met een stage op de werkplek. In het begin van dit jaar ben je veel op de HvA en beperkt op je werkplek. Naarmate het jaar vordert, werk je steeds meer in de praktijk. Afhankelijk van je stageplek, ontvang je het eerste jaar een vergoeding of salaris. Na het behalen van je propedeuse krijg je vanaf jaar 2 een leer-arbeidsovereenkomst. Als je de richting Wijkverpleegkundige Zorg volgt, ben je al meteen vanaf jaar 1 in dienst van de instelling. Heb je al een mbo-diploma Verpleegkunde? Meld je dan aan voor het mbo-hbo-schakeltraject.

Jaar 2 en 3

Tijdens jaar 2 en 3 (hoofdfase) van de opleiding volg je een aantal verplichte modules en een vakspecifieke module (AGZ, GGZ of WVZ) . Deze verplichte modules vul je aan met 5 keuzemodules die jouw interesse hebben en passend zijn voor jouw werkplek. Zo geef je zelf vorm aan je opleiding. Je combineert werken in de praktijk met 1 dag per week theorie op de opleiding.

Jaar 4

Het laatste jaar van de opleiding staat in het teken van afstuderen. Je volgt meestal nog een (keuze) module en start daarna met het afstuderen. Er zijn verschillende afstudeeropdrachten, zowel in de praktijk als op de opleiding.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt toegelaten tot de opleiding met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma. Daarnaast moet je zijn aangenomen bij een aangesloten zorginstelling.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

De studielast van de opleiding HBO-Verpleegkunde duaal bedraagt 40 uur per week en bestaat uit lesdagen en werken in de zorginstelling.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met kosten voor boeken en vakmaterialen. De extra kosten bedragen € 700 voor jaar 1 en ongeveer € 400 voor jaar 2, 3 en 4. Houd ook rekening met eventuele reiskosten naar de campus of je werkplek.

Lees meer over studiekosten

Waarom HBO-Verpleegkunde duaal?

  • Je wisselt theorieonderwijs op de opleiding af met werken in de zorginstelling. Hierdoor kun je wat je op de opleiding leert direct toepassen in de praktijk en ontwikkel je je sneller.
  • Je hebt vanaf de start van de opleiding een overeenkomst met een aangesloten zorginstelling. Daardoor ontvang je direct al een salaris of vergoeding.
  • Heb je al een mbo-diploma Verpleegkunde? Dan kun je via het mbo-hbo-schakeltraject binnen 3 jaar je diploma HBO-Verpleegkunde halen.
Lees meer over het schakeltraject

Voor wie

  • Je bent geïnteresseerd in je medemens.
  • Je wilt werken en studeren combineren.
  • Je bent communicatief sterk en werkt graag in een team.
  • Je bent goed in plannen en overzicht houden.
  • Je houdt van aanpakken en neemt verantwoordelijkheid.