Haal meer uit je opleiding

HBO-Rechten

Ben je op zoek naar extra uitdaging in je opleiding? Bij HBO-Rechten heb je verschillende mogelijkheden.

Zo kun je een stage of minor volgen in het buitenland, extra Honours-vakken volgen naast het reguliere programma, of deelnemen aan het doorstroomprogramma rechtsgeleerdheid HvA-VU volgen. Hiermee kun je na je HBO-Rechtenopleiding zonder schakelprogramma doorstromen in de master Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit.

Tijdens je opleiding zijn er volop mogelijkheden om je op internationaal niveau te ontwikkelen. Een studieperiode in het buitenland verdiept je studie en verrijkt je op persoonlijk vlak.

Stage in het buitenland

In het derde studiejaar kun je stagelopen in het buitenland.

Internationale minor

Je hoeft niet naar het buitenland om je opleiding internationaal te maken. Zo biedt de opleiding HBO-Rechten een Engelstalige internationale minor aan die je volgt in Amsterdam. Als je internationale ambities hebt, is de Engelstalige minor Legal and Social Aspects of International Business iets voor jou. Je krijgt les in de vakken International commercial arbitration, Fundamental economic and social right, International trade law en International negotiation skills. Je zit samen met Nederlandse en buitenlandse studenten in een klas. Je kunt je minor ook over de grens volgen, bijvoorbeeld aan de Fachhogschule in Hof (Duitsland).

Afstuderen in het buitenland

Je kunt ook afstuderen in het buitenland. Je verblijft dan ongeveer twintig weken in het buitenland en voert daar je afstudeeropdracht uit. Vanuit de opleiding word je begeleid door een afstudeerdocent en ter plaatse door een praktijkbegeleider van de organisatie. Het contact met je afstudeerdocent verloopt online en telefonisch.

Waar kun je naar toe?

De opleiding HBO-Rechten onderhoudt een strategisch netwerk met kwalitatief hoogwaardige partners in met name Europa, bijvoorbeeld in Noorwegen, Duitsland en België. Maar ook in Curaçao en Aruba, Suriname, Marokko en Turkije.

Ben je op zoek naar extra uitdaging bovenop het reguliere onderwijsprogramma? Is er een onderwerp dat je interessant vindt? Verbreed of verdiep je kennis door het volgen van een Honours (Talent) Module. Je ontmoet studenten van andere opleidingen, je werkt samen en komt tot nieuwe inzichten. Kies uit het ruime aanbod van modules zoals Dance, Design, Decide, Filosofie van de Liefde, Media en Publieksbeïnvloeding of een studiereis naar New York.

In het eerste jaar van de opleiding kun je kiezen uit een divers aanbod van Honours Talent Modules (3 of meer studiepunten). Vanaf het tweede tot en met het vierde jaar van je studie kun je deelnemen aan de Honours Modules: intensieve modules van 5 studiepunten of meer. Rond je een module succesvol af, dan komt het resultaat ook op je diploma. Behaal je minimaal 15 punten, dan krijg je ook een Honours-aantekening op je diploma.

Meer weten over het honoursprogramma? Neem dan contact met ons op via honours-fmr@hva.nl

In het doorstroomprogramma combineer je het beste van twee werelden: de praktijkgerichte aanpak van het hoger beroepsonderwijs en de wetenschappelijke benadering van de universiteit. Je volgt vakken aan zowel de HvA als de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Als je slaagt voor HBO-Rechten, inclusief het doorstroomprogramma, ben je zonder schakelprogramma direct toelaatbaar tot de master Rechtsgeleerdheid van de VU.

Hoe ziet het programma eruit?

In het eerste jaar kun je je oriënteren op de keuze voor het doorstroomprogramma. Je komt in aanmerking voor dit programma als je in het eerste jaar gemiddeld een 7 haalt voor je theorievakken en geen studieachterstand hebt. Als je bent toegelaten, combineer je vanaf jaar 2 tot je afstuderen het onderwijs van HBO-Rechten met het onderwijs op de VU.

Meer weten?

Wil je meer weten over het doorstroomprogramma? Neem dan contact op met Ellen Oudejans, coördinator doorstroomprogramma rechtsgeleerdheid HvA-VU.

Jorik van Zuilen - vierdejaars HBO-Rechten

Dankzij het excellentieprogramma kan ik na mijn studie meteen doorstromen naar een universitaire master.

Lees verder
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 6 september 2021