Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

HBO-Rechten

Schrijf je in op uiterlijk 1 juni 2020 voor studiejaar 2020-2021. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het voor de opleiding helaas niet meer mogelijk om het dagdeel van de studiekeuzecheck op onze locatie aan te bieden.

De studiekeuzecheck is nog steeds een verplicht onderdeel van het inschrijfproces.

Programma studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck van de opleiding HBO-Rechten bestaat uit een online cursus die je thuis doorloopt en afrondt in de door jou gekozen periode.

In de online cursus maak je kennis met het onderwijs van de opleiding. Naar aanleiding van deze cursus maak je een aantal toetsen en daaruit volgt een persoonlijk advies.

AANMELDEN VOOR DE ONLINE STUDIEKEUZECHECK

Nadat je een inschrijfverzoek hebt ingediend in Studielink, ontvang je een e-mail met uitnodiging voor deelname aan de online studiekeuzecheck. Je kiest een startdatum voor de online cursus. Na afronding van de cursus ontvang je een studiekeuzeadvies. 

Startdata online cursus

  • 23 mei
  • 6 juni
  • 13 juni
  • 20 juni

Op de gekozen startdatum ontvang je per e-mail een link naar de online cursus. 

Heb je een inschrijfverzoek in Studielink gedaan maar zie je geen uitnodiging in je inbox? Check dan ook je spambox. 

Studiekeuzeadvies

Na afronding van de online studiekeuzecheck ontvang je binnen twee weken per e-mail een studiekeuzeadvies.

Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen. 

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 7 mei 2020