Hogeschool van Amsterdam

Honours: wetenschappelijk en professioneel

HBO-Rechten

Ben je op zoek naar meer uitdaging bovenop het reguliere onderwijsprogramma? Bij HBO-Rechten kun je deelnemen aan het Professioneel honoursprogramma of premaster Rechtsgeleerdheid VU.

Ben je op zoek naar meer uitdaging in je studie? Doe mee aan het honoursonderwijs en ontdek en ontwikkel je talenten.

Wat is honoursonderwijs?

Is er een onderwerp dat je interessant vindt? Verbreed of verdiep je kennis door het volgen van een Honours (Talent) Module. Je ontmoet studenten van andere opleidingen, je werkt samen en komt tot nieuwe inzichten.

Hoe ziet het programma eruit?

Het aanbod van honoursonderwijs voor eerstejaarsstudenten bestaat uit Honours Talent Modules. Deze programma's kennen geen instapvoorwaarden en bieden jou de kans in de breedte te onderzoeken welke talenten jij hebt en of jij je op een bepaald gebied zou willen en kunnen excelleren.

Vanaf het tweede jaar bestaat het honoursonderwijs uit Honours Modules en Programmes. Voor deze trajecten gelden instapeisen.

Waarom meedoen?

  • Je komt tot nieuwe inzichten.
  • Je geeft zelf vorm aan je studie.
  • Je leert nieuwe mensen kennen en werkt samen met studenten van andere opleidingen.
  • Je werkt mee aan onderzoeken en voert echte opdrachten voor werkgevers uit.
  • Je voegt iets toe aan je diploma.
  • Je bouwt aan je cv en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Honours (Talent) Modules en programma's? Neem dan contact op via honours-fmr@hva.nl.

Bij premaster Rechtsgeleerdheid VU gaat het om de combinatie van praktijkgericht studeren bij HBO-Rechten van de HvA en wetenschappelijk gericht studeren aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit (VU). Je volgt dus vakken op de hogeschool en op de universiteit.

Hoe ziet het programma eruit?

In het eerste jaar kun je je oriënteren op de keuze voor premaster Rechtsgeleerdheid VU. Je bent toelaatbaar tot dit programma als je in het eerste jaar gemiddeld een 7 haalt voor je theorievakken, je geen studieachterstand hebt en je je op tijd aanmeldt. Na deze selectie combineer je vanaf jaar 2 tot je afstuderen het onderwijs van HBO-Rechten met het onderwijs op de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de VU. Je hoeft echter geen theorievakken bij HBO-Rechten te volgen; deze volg je op de universiteit.

Waarom meedoen?

Met premaster Rechtsgeleerdheid VU combineer je het beste van twee werelden: de praktijkgerichte aanpak van het hoger beroepsonderwijs en de wetenschappelijke benadering van de universiteit. Als je slaagt voor HBO-Rechten, inclusief premaster Rechtsgeleerdheid VU, ben je zonder schakelprogramma direct toelaatbaar tot een van de juridische masters van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de VU.

Meer weten?

Wil je meer weten over premaster Rechtsgeleerdheid VU? Neem dan contact op met Ellen Oudejans, coördinator premaster Rechtsgeleerdheid VU via e.m.oudejans@hva.nl.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 14 juni 2019