Hogeschool van Amsterdam

Studenten halen kennis uit Roemenië

In het jaarlijks terugkerend project dat de Hogeschool van Amsterdam met Endava is aangegaan, doen studenten van HBO-ICT niet alleen vakinhoudelijke kennis op. Hun wereldbeeld wordt ook vergroot tijdens een studiereis naar het Roemeens Cluj: Hét Silicon Valley van Centraal-Europa.

In het Roemeense Cluj is veel kennis en innovatie op het gebied van informatietechnologie te vinden. Een uitstekende plek dus voor de studenten van HBO-ICT, met Business, IT & Management als studierichting, om naar af te reizen.

Eerst volgt een kick-off en projectdeel in Nederland, dat door Endava op hetzelfde moment ook start bij Roemeense studenten in Cluj van de Technische Universiteit en Universitatea Babeș-Bolyai. Daarna volgt een ontmoeting tussen alle studenten in Cluj, waarbij een bezoek wordt gebracht aan de Roemeense vestiging van Endava, andere bedrijven en de twee bovengenoemde universiteiten. Daarnaast zijn er gastcolleges die gezamenlijk door de HvA en de Technische Universiteit worden verzorgd.

Studenten krijgen een aantal onderzoeksvragen, daar schrijven ze een rapport over en dat presenteren ze in het Engels tijdens de studiereis. Een van die onderzoeksvragen is:

How can Endava accomplish successful IT delivery for companies in the Netherlands in collaboration with Endava Romania?

Een voorbeeld van een onderzoeksrapport dat studenten opleverden, ging over de skill set of IT professionals working on remote IT services.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 4 april 2019