Hogeschool van Amsterdam

Eigen 3D-wereld met Blender

In het project Agile Development werkten studenten van HBO-ICT aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) samen met Blender Institute, onderdeel van Blender, een zogenoemde 3D creation suite.

Sinds twee jaar werkt Blender Institute samen met de HvA. Het project is primair gericht op de studenten, zodat zij kennis kunnen maken met de 3D-technologie. Studenten krijgen de kans om op te vallen, waardoor Blender hen wellicht vaker zal benaderen voor een project.

Tijdens het project bouwden de studenten een eigen game met een eenvoudig softwaresysteem. Ze leerden een spel te maken, waarbij multidisciplinaire teams bij elkaar worden gezet. Van game designers en developers tot studenten die Technische Informatica studeren, ieder werkt samen aan een multiplayer game. De games moesten aan een hoop eisen voldoen op het gebied van complexiteit, kwaliteit, documentatie en bruikbaarheid.

Studenten noemen het project leerzaam, maar ook een grote uitdaging waarbij het in het begin lastig was om te werken met het 3D-programma omdat je vaardigheden nog niet beheerste.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 12 april 2019