Jaar 2, 3 en 4

Verdiepingsfase HBO-ICT

Halverwege het tweede studiejaar begint de verdiepingsfase waarbij je je kennis verdiept in het vakgebied. In de periode van tweeëneenhalf jaar krijg je de mogelijkheid om je studie verder in te kleuren. Je gaat aan de slag met een stage, themasemesters, minor en afstuderen.

In de verdiepingsfase is de volgorde van je stage, themasemesters en minor flexibel. Themasemesters zijn programma’s binnen de opleiding van een half jaar, ontwikkeld rond actuele ICT-thema’s (bijv. Blockchain, Big Data of Quatum Computing). Themasemesters worden samen met het bedrijfsleven gekozen. Een minor is ook een programma van een half jaar (30 studiepunten), maar met het verschil dat je deze kunt volgen buiten je opleiding (bijv. HvA minor ondernemerschap) of buiten de HvA (bijv. bij een van de partnerinstellingen in het buitenland). Bekijk hieronder de video voor een impressie van themasemesters en minoren.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Flexibiliteit

De volgorde van je stage, themasemesters en minor wordt enerzijds bepaald door je studievoortgang en anderzijds door jouw keuze voor bepaalde themasemesters. Je maakt aan het begin van je tweede jaar samen met je loopbaanbegeleider een studieplan. Er zijn drie semesters die je invult op basis van jouw ambities en talenten. Op dit moment is een themasemester verplicht, namelijk het richtingspecifieke themasemester, waarin je je verder verdiept in de leerroute die je gekozen hebt.

Assessments en portfolio

Een belangrijk element in de verdiepingsfase zijn de assessments. Met assessments toon je aan wat je kunt en wordt duidelijk waar je nog aan moet werken. Een onmisbaar onderdeel hiervoor is je portfolio waarin je producten opslaat waarmee je bewijst welke competenties je beheerst. In het laatste semester rond je je studie af met een afstudeeropdracht die je uitvoert in een bedrijf.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 26 augustus 2020