Studielast

HBO-ICT

HBO-ICT is een fulltime studie. Je moet er rekening mee houden dat een je gemiddeld 40 uur per week bezig bent met de studie om succesvol te kunnen zijn. Een deel bestaat uit contacttijd en een deel uit zelfstudie. Op deze pagina lees je meer over het aantal contacturen in het eerste jaar, het aantal uren dat je besteedt aan zelfstudie en het bindend studieadvies (BSA).

Contacttijd

Bij deze opleiding heb je minimaal 21 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten. Onder contacttijd vallen onder meer hoor- en werkcolleges, projectbegeleiding en studiebegeleiding. Een klas bij HBO-ICT bestaat uit ongeveer 30 studenten. Een studiejaar bevat 42 lesweken per jaar.

Zelfstudie

Naast de contacttijd besteed je ca. 19 uren alleen met medestudenten aan projecten en onderzoeken, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens door middel van zelfstudie.

Bindend studieadvies

In het eerste studiejaar kun je bij de HvA 60 studiepunten halen. Haal je in het eerste jaar van HBO-ICT minder dan 50 studiepunten, dan geeft de HvA je een afwijzend bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt gaan met de opleiding. Samen met je loopbaanbegeleider bespreek je dan of je bij een andere opleiding beter op je plek bent.

Meer informatie over BSA vind je op de pagina Bindend studieadvies .

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 1 juni 2021