Hogeschool van Amsterdam

HBO-ICT: Technische Informatica

HBO-ICT. Bachelor, voltijd

Hardware en software zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: van robots in industriële productiestraten tot besturingssystemen van tablets en smartphones. In de leerroute Technische Informatica leer je om te programmeren voor zowel hard- als software.

De leerroute Technische Informatica is onderdeel van de opleiding HBO-ICT. Je leert specifiek hoe je hardware en software programmeert voor Embedded Systems, Industrial Automation en Robotica. Voor deze leerroute is het van belang dat je leergierig bent: je wilt begrijpen hoe techniek werkt. Verder heb je wiskundig inzicht, een nieuwsgierige houding en werk je graag in teamverband. Na deze leerroute ben je in staat om innovatieve ICT-oplossingen te ontwikkelen en te onderhouden, waaronder computernetwerken, processoren, robotica en embedded systems.

Je leert specifiek hoe je hardware en software programmeert voor Embedded Systems, Industrial Automation en Robotica. Verder heb je wiskundig inzicht, een nieuwsgierige houding en werk je graag in teamverband. Na deze leerroute ben je in staat om innovatieve ICT-oplossingen te ontwikkelen en te onderhouden, waaronder computernetwerken, processoren, robotica en embedded systems.

Lees meer

Landelijk is er momenteel behoefte aan goed opgeleide ICT'ers. Afgestudeerden van de leerroute Technische Informatica zijn in vrijwel alle branches van het bedrijfsleven werkzaam, bij grote of kleine organisaties, in de zorg of bij de (semi-)overheid.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma.

Lees meer

Schrijf je in op uiterlijk 1 juni 2020 voor studiejaar 2020-2021. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie