Toelatingseisen

HBO-ICT deeltijd

Je bent toelaatbaar tot de opleiding als je in het bezit bent van een havo-, vwo- mbo-4-diploma. Op deze pagina lees je over alle mogelijkheden voor toelating tot HBO-ICT deeltijd.

Als je een havo- of vwo-diploma hebt, gelden vooropleidingseisen op basis van je profiel of vakkenpakket. In het schema hieronder staan de aanvullende eisen voor de opleiding HBO-ICT deeltijd.

HAVO VWO
Natuur & Techniek Geen aanvullende eisen Geen aanvullende eisen
Natuur & Gezondheid Geen aanvullende eisen Geen aanvullende eisen
Economie & Maatschappij Geen aanvullende eisen Geen aanvullende eisen
Cultuur & Maatschappij Geen aanvullende eisen Geen aanvullende eisen


Heb je je havodiploma behaald vóór 2009 of je vwo-diploma vóór 2010, dan bepaalt de opleidingsmanager of je voldoet aan de toelatingseisen.

Met een mbo-diploma niveau 4 kun je een hbo-opleiding starten, er zijn geen aanvullende eisen. Er worden geen vrijstellingen verleend voor op het mbo behaalde vakken.

Let op! Alleen studenten met een mbo-diploma behaald en voorzien van een diplomadatum vóór 1 september 2021 zijn toelaatbaar tot de opleiding in studiejaar 2021-2022.

Heb je je voor 1 mei ingeschreven voor een hbo-opleiding aan de HvA, maar heb je door de coronamaatregelen een kleine studievertraging opgelopen? En krijg je daardoor niet vóór 1 september je mbo-diploma?

Dan kun je met een positief afrondingsadvies van jouw mbo in september toch starten met je hbo-opleiding. Lees hier wat je daarvoor moet doen.

Voldoe je niet aan de eerder genoemde toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek.

Heb je een buitenlands diploma, dan kun je Studentenzaken vragen om het niveau van je diploma te waarderen. Het vereiste taalvaardigheidsniveau is dat van Staatsexamen Nederlands als Tweede Taal (NT2), programma II (alle vier de onderdelen). Meer informatie over de diplomawaardering vind je onder Praktische zaken.

Ben je een anderstalige aankomende student van de HvA, dan kun je een voorbereidend traject volgen; het Taalschakeltraject.

Voorafgaand aan de opleiding HBO-ICT bestaat de mogelijkheid een cursus wiskunde B te volgen ter voorbereiding op het toelatingsexamen of om aan de toelatingseis te voldoen. Deze cursus wordt aangeboden op vrijdagmiddag van januari tot juni. Je kunt ook deelnemen aan de intensieve zomercursus van eind mei tot eind juni. Daarnaast is er ook een zelfstudiecursus. Meer informatie en data volgen binnenkort op deze pagina.

Kijk op de pagina Deficiëntie- en opfriscursussen voor alle mogelijkheden.

Vragen toelating

Heb je vragen over de toelating, denk je in aanmerking te komen voor vrijstellingen op grond van eerdere opleidingen of wil je een intakegesprek aanvragen? Stuur dan een e-mail naar ict-deeltijd@hva.nl.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 2 juni 2022