Hogeschool van Amsterdam

HBO-ICT: Software Engineering

HBO-ICT. Bachelor, deeltijd

Bij de leerroute Software Engineering leer je softwaresystemen ontwerpen, realiseren en testen. Je werkt met verschillende programmeertalen en ontwikkelmethoden.

Als student van Software Engineering leer je projectmatig te werken en ben je gericht op het beheren, analyseren, adviseren, ontwerpen en realiseren van softwaresystemen. In het traject van de ontwikkeling van nieuwe softwaresystemen speelt de gebruiker een belangrijke rol. Daarom ontwikkel je tijdens de opleiding ook je communicatieve vaardigheden om zodoende de wensen van de klant te kunnen achterhalen en ze te vertalen in een gebruiksvriendelijk eindproduct.

De leerroute Software Engineering (voorheen Informatica) is onderdeel van de opleiding HBO-ICT deeltijd. De deeltijdstudie HBO-ICT helpt je om je (internationale) loopbaanperspectieven te verbeteren en je te ontwikkelen in de richting van jouw keuze: Business IT & Management, Software Engineering of Cyber Security.

Binnen deze leerroute verdiep jij je in functionele, betrouwbare en gebruiksvriendelijke softwaresystemen. Samen met andere studenten ontwerp en ontwikkel je software voor het onderwijs, de gezondheidszorg, de overheid en organisaties in de zakelijke dienstverlening. Daarbij luister je goed naar de wensen van de klant. Je leert programmeren op het hoogste niveau in verschillende programmeertalen en volgens de nieuwste ontwikkelmethoden.

Lees meer

Deze leerroute biedt studenten 8 contacturen per week. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Lees meer

Landelijk is er momenteel behoefte aan goed opgeleide ICT-specialisten. Je kunt je specialiseren in functies als software engineer of architect, informatie-analist of ICT-consultant.

Lees meer

Je bent toelaatbaar voor HBO-ICT deeltijd als je op minimaal mbo+ niveau werkzaam bent binnen de ICT-sector en van plan bent om vanaf het tweede studiejaar binnen een voor de opleiding relevante sector te gaan werken.

Lees meer

Schrijf je bij voorkeur in voor 1 mei maar uiterlijk op 31 augustus via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor een intakegesprek.

 

Eerst kennismaken

Twijfel je nog aan je geschiktheid voor de opleiding of wil je graag specifieke wensen bespreken? Kom dan eerst kennismaken met HBO-ICT deeltijd! Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met de manager van HBO-ICT deeltijd.

 

Cursus ICT

Wil je jezelf om- of bijscholen op ICT-gebied, maar heb je geen tijd om een volledige ICT-opleiding te volgen? Dan is een cursus ICT op hbo-niveau misschien wel iets voor jou.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie