Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Tijdens de opleiding HBO-ICT deeltijd krijg je een gedegen basis voor het uitoefenen van een functie binnen de ICT-sector op hbo-niveau. Dat betekent dat jij je verdiept in de leerroute die je gekozen hebt, maar dat je je daarnaast ook ontwikkelt binnen de andere richtingen van het ICT-domein.

Het studieprogramma van HBO-ICT deeltijd bevat acht semesters en is in te delen in een basisfase en een verdiepingsfase.

Studieprogramma HBO-ICT deeltijd

In het eerste semester neem je deel aan een gemeenschappelijk programma voor alle leerroutes. Je volgt basismodules en werkt in multidisciplinaire teams. Zo vorm je je een goed beeld van alle richtingen. Vanaf het tweede semester staat de door jouw gekozen leerroute centraal.

Gedurende het tweede en derde jaar verdiep je je kennis en inzichten via themasemesters die aansluiten bij jouw professionele ontwikkeling.

Tijdens semesters als Management Consultancy, Big Data en Mobile Development werk je aan actuele ICT-vraagstukken. Daarnaast stel je een portfolio op waarin je laat zien dat je relevante hbo-competenties verworven hebt.

In het vierde jaar volg je een minor en rond je de studie af met een afstudeeropdracht. 

Voor ambitieuze studenten die extra uitdaging willen is er een aanvullend onderwijsprogramma (Honours). Voor studenten met ruime werkervaring op hbo-niveau is het mogelijk een versneld programma te volgen (drie en een half jaar). 

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 18 juli 2018
Wida Aarefy - Alumnus

‘In de ICT-sector is het belangrijk dat je continu op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen. Je moet blijven leren.’

Lees verder