Hogeschool van Amsterdam

HBO-ICT: Cyber Security

HBO-ICT. Bachelor, deeltijd

Een goede ICT-infrastructuur is essentieel voor het dagelijks functioneren van bedrijven. Dit merk jij als ICT’er dagelijks in de praktijk.

In de leerroute Cyber Security verdiep jij je in security: de bedreigingen, detectie en analyse daarvan en de mogelijke oplossingen. Door de actuele kennis die je in deze leerroute opdoet, kun je bedrijven adviseren welke Cyber Security-oplossing het beste is voor hun organisatie en kunnen organisaties erop vertrouwen dat jij zorgt voor stabiele, veilige verbindingen, netwerken en systemen. 

De leerroute Cyber Security is onderdeel van de opleiding HBO-ICT deeltijd. De deeltijdopleiding HBO-ICT helpt je om je (internationale) loopbaanperspectieven te verbeteren en je te ontwikkelen in de richting van jouw keuze: Business IT & Management, Software Engineering of Cyber Security (voorheen System and Network Engineering).

Je leert technische infrastructuren analyseren, ontwerpen, realiseren en beheren op basis van een systeem- en netwerkarchitectuur. Hiervoor moet je nauwkeurig kunnen werken en geïnteresseerd zijn in besturings- en computersystemen, nieuwe technologieën en internet. Je adviseert bedrijven welke ICT-oplossing het beste is voor hun organisatie en zorgt voor stabiele, veilige verbindingen, netwerken en systemen.

Lees meer

Deze leerroute biedt studenten 8 contacturen per week. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten waarbij een docent aanwezig is. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Lessen zijn op maandag- en donderdagavond, 18.40 - 22.00 uur.

Lees meer

Landelijk is er momenteel behoefte aan goed opgeleide Cyber Security-specialisten. Je kunt je specialiseren in functies als (digital forensic) IT-security specialist, systeemontwerper, technisch netwerkspecialist of digital forensisch onderzoeker. Je kunt ook kiezen om als ICT- ondernemer zelf een start-up op te zetten.

Lees meer

Je bent toelaatbaar voor HBO-ICT deeltijd als je op minimaal mbo+ niveau werkzaam bent binnen de ICT-sector en van plan bent om vanaf het tweede studiejaar binnen een voor de opleiding relevante sector te gaan werken.

Lees meer

Schrijf je bij voorkeur in voor 1 mei maar uiterlijk op 31 augustus via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werk- dagen in beslag. Na inschrijving ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor een intakegesprek.

 

Eerst kennismaken

Twijfel je nog aan je geschiktheid voor de opleiding of wil je graag specifieke wensen bespreken? Kom dan eerst kennismaken met HBO-ICT deeltijd! Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met de manager van HBO-ICT deeltijd.

 

CURSUS ICT

Wil je jezelf om- of bijscholen op ICT-gebied, maar heb je geen tijd om een volledige ICT-opleiding te volgen? Dan is een cursus ICT op hbo-niveau misschien wel iets voor jou.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie