Hogeschool van Amsterdam

HBO-ICT: Business IT & Management

HBO-ICT. Bachelor, deeltijd

Bij de leerroute Business IT & Management leer je hoe je organisaties beter kunt laten functioneren met behulp van ICT. Je vervult een brugfunctie tussen enerzijds gebruikers en anderzijds programmeurs en beheerders van informatiesystemen.

Als student van Business IT & Management ben je ondernemend en houd je van afwisseling. Hoe verschillend de organisaties, afdelingen en mensen ook zijn: je wilt ze door en door leren kennen. Je werkt graag in teamverband en vindt het leuk om ICT-gerelateerde oplossingen te bedenken.

De leerroute Business IT & Management is onderdeel van de opleiding HBO-ICT. De deeltijdopleiding HBO-ICT helpt je om je (internationale) loopbaanperspectieven te verbeteren en je te ontwikkelen in de richting van jouw keuze: Business IT & Management, Software Engineering of Cyber Security (Voorheen System and Network Engineering).

Studieprogramma

In deze leerroute doe je de kennis en ervaring op die nodig is om de brug te slaan tussen bedrijfsstrategie en ICT. Je bent een echte netwerker die zowel de taal van het management, de gebruiker en de programmeur spreekt. Deze sociale vaardigheden combineer je met kennis van ICT, waardoor je projecten soepel laat verlopen. Zo maak je innovatieve ICT-toepassingen mogelijk, die bedrijven helpen om efficiënter en tegelijk klantvriendelijker te werken.

Beroepsmogelijkheden

Landelijk is er momenteel behoefte aan goed opgeleide ICT-specialisten. Je kunt je specialiseren in functies als functioneel designer, business-analist, servicemanager of zelfstandig consultant (in ICT).

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar voor HBO-ICT deeltijd als je op minimaal mbo-niveau werkt (in je eerste studiejaar hoeft dat niet per se binnen de ICT sector te zijn, wel moet je vanaf je tweede studiejaar binnen een voor de opleiding relevante sector gaan werken).

Inschrijven

Schrijf je bij voorkeur in voor 1 mei maar uiterlijk op 31 augustus via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werk- dagen in beslag. Na inschrijving ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor een intakegesprek.

Eerst kennismaken

Twijfel je nog aan je geschiktheid voor de opleiding of wil je graag specifieke wensen bespreken? Kom dan eerst kennismaken met HBO-ICT deeltijd! Bezoek onze informatiebijeenkomst op dinsdag 16 juni 2020 van 18.00 tot 21.00 uur. Je kunt ook een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen met de manager van HBO-ICT deeltijd.

Cursus ICT

Wil je jezelf om- of bijscholen op ICT-gebied, maar heb je geen tijd om een volledige ICT-opleiding te volgen? Dan is een cursus ICT op hbo-niveau misschien wel iets voor jou.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie