Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

HBO-ICT: Cyber Security

Schrijf je in op uiterlijk 1 juni 2020 voor studiejaar 2020-2021. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het voor de opleiding helaas niet meer mogelijk om het dagdeel van de studiekeuzecheck op onze locatie aan te bieden. De studiekeuzecheck is nog steeds een verplicht onderdeel van het inschrijfproces en daarom zal deze worden omgezet in een online studiekeuzecheck.

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie. Ben je al ingeschreven voor de opleiding en heb je je aangemeld voor de studiekeuzecheck? Houd dan ook je mail in de gaten. 

De leerroutes Business IT & Management, Game Development, Software Engineering, Cyber Security en Technische Informatica zijn onderdeel van de opleiding HBO-ICT. De officiële naam waaronder de leerroutes bekend zijn bij DUO en Studielink is HBO-ICT. Tijdens de studiekeuzecheck maak je je definitieve keuze voor een van de leerroutes (Let op: Cyber Security heet in Studielink nog System and Network Engineering).

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR LAATSTEJAARS MBO-4-STUDENTEN

Ik zit in het laatste jaar van het mbo en kan een aantal onderdelen niet afronden, kan ik toch aan het hbo starten?

Wij kunnen ons voorstellen dat je in het laatste jaar van je mbo-opleiding door de maatregelen rond het coronavirus één of een aantal kleine studieonderdelen niet kunt afronden. Je ontvangt dan geen mbo-diploma aan het einde van dit schooljaar.

Om te voorkomen dat studenten hierdoor niet kunnen doorstromen naar het hbo, wordt momenteel op landelijk niveau overlegd  hoe de doorstroming naar het hbo voor deze studenten zo goed mogelijk geregeld kan worden. De HvA is aangesloten bij dit overleg en houdt de ontwikkelingen goed in de gaten. Zodra meer bekend is, lees je dat op deze pagina.

De studiekeuzecheck (SKC) bestaat uit een online programmeeropdracht waarvoor je een link ontvangt.

  • maandag 8 juni 2020
  • maandag 22 juni 2020

Ter voorbereiding op de studiekeuzecheck vul je tijdens je inschrijving in Studielink een online vragenlijst in. Je schrijft je in voor een datum waarop je de informatie voor de online opdracht wil ontvangen. Op de datum waarvoor je je inschrijft ontvang je een link naar de programmeeropdracht die je uiterlijk een week daarna ingeleverd moet hebben. Specifieke programmeerkennis is hiervoor niet vereist. De programmeeropdracht kost je ongeveer vier uur.

Na de studiekeuzecheck krijg je een studiekeuzeadvies. Dit advies is gebaseerd op de programmeeropdracht.

Binnen twee weken na de Studiekeuzecheck krijg je via de mail een studiekeuzeadvies.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 7 mei 2020